Ασφαλιστικές Ειδήσεις

EUREKO
Αγοράζει την Oranta στη Ρωσία!


O ευρωπαϊκός Όμιλος Eureko B.V. μητρική Εταιρεία της Interamcerican και ο ρωσικός όμιλος PromSvyazCapital Group (PSC) ανακοίνωσαν στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, ότι έχουν υπογράψει συμφωνητικό δια του οποίου η Eureko πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου PromSvyazCapital. Πρόκειται για τις ασφαλιστικές εταιρείες Oranta και Oranta-M (μετοχική εταιρεία με συμμετοχή του Δημοσίου), οι οποίες είναι γνωστές συλλογικά με την ονομασία Oranta. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στην εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, περιλαμβανομένων των σχετικών διοικητικών εγκρίσεων.

Η εν λόγω εξαγορά αποτελεί επιχειρηματική ευκαιρία σε ιδανική στιγμή για τη Eureko, που εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς στόχους της και τους στόχους της γεωγραφικής εξάπλωσης του Ομίλου, καθώς προσφέρει έγκαιρη και άμεση παρουσία στη δυναμική αγορά της Ρωσίας και ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις της Eureko για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η Oranta είναι μια εταιρεία που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και υπερδιπλασίασε κατά την διάρκεια του 2007 τις μεικτές εισπράξεις της από ασφάλιστρα. Διαθέτει ένα σύνθετο δίκτυο διανομής ασφαλιστικών υπηρεσιών από πολλαπλούς διαύλους σε ολόκληρη τη Ρωσία, με επίκεντρο τη Μόσχα και την Πετρούπολη, καθώς και γραφεία στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας σήμερα εστιάζεται στις ασφάλειες αυτοκινήτων. Η εταιρεία Oranta δραστηριοποιείται δευτερευόντως στις ασφάλειες ακινήτων, με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η Ρωσία είναι μία από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές αναδυόμενες οικονομίες, με πραγματική αύξηση του ΑΕΠ από το έτος 2000 έως σήμερα μεγαλύτερη του 50%. Στον ασφαλιστικό τομέα οι ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις συνεχίζονται με επιταχυνόμενο ρυθμό, με αποτέλεσμα οι μεγάλες εταιρείες να απολαμβάνουν εξαιρετικά μερίδια αγοράς.

Ο Όμιλος Eureko κατέχει ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά της Ευρώπης. Με έδρα τις Κάτω Χώρες, όπου και είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία, δραστηριοποιείται σε 11 ακόμη χώρες. Η Eureko έχει στόχο να διευρύνει τη γεωγραφική της παρουσία πέραν των ανεπτυγμένων αγορών της δυτικής Ευρώπης προς τις αναπτυσσόμενες αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης (όπου ήδη ελέγχει πολύ σοβαρές εταιρείες), προς τα Βαλκάνια και προς τη Ρωσία. Το 2007 μάλιστα, η Eureko εξαγόρασε μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ για την Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. K. Maarten Dijkshoorn σε πρόσφατη επίσκεψή του στην INTERAMERICAN είχε επισημάνει ότι εξετάζεται με ενδιαφέρον κάθε διαφαινόμενη ευκαιρία εξαγοράς ή συνεργασίας.
Ο Όμιλος PromSvyazCapital είναι ένα εκτεταμένο επιχειρηματικό συγκρότημα με πολλαπλές επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας. Ο Όμιλος λειτουργεί ως ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, με κυριότερους στρατηγικούς τομείς τους εξής: χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης, ακίνητα και αξιοποίηση ακινήτων, ενοποίηση και συγχώνευση συστημάτων. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του Ομίλου περιλαμβάνει επίσης εργαλειομηχανές και εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Thomas van Rijckevorsel, μέλος του Δ.Σ. της Eureko και αρμόδιος για τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου, δήλωσε: «Η Oranta ταιριάζει άριστα με τους στόχους ανάπτυξης της Eureko. Οι δυνατότητες που μας προσφέρει αυτή η συναλλαγή θα συμβάλουν στην εκπλήρωση των στρατηγικών μας επιδιώξεων. Παρά τις συνεχιζόμενες χρηματοοικονομικές δυσχέρειες σε παγκόσμιο επίπεδο, η Eureko σκοπεύει να υλοποιήσει με συνέπεια τη στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει».

Εκ μέρους των πωλητών, ο Pavel Khokhryakov, πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PromSvyazCapital σχολίασε: «Tο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου μας είναι να εξαγοράζει επιχειρήσεις και να δημιουργεί σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους μας μέσα σε 3 με 5 χρόνια. Οι αναλύσεις μας προβλέπουν ότι η εταιρεία Oranta θα αναπτυχθεί ταχύτερα έχοντας εξαγορασθεί από την Eureko, ενώ, αντίθετα, θα αναπτυσσόταν βραδύτερα εάν παρέμενε στον Όμιλο PromSvyazCapital. Κατά συνέπεια, διατηρούμε την πεποίθηση ότι η συμφωνία που υπογράψαμε εξυπηρετεί άριστα τόσο την Eureko και την PromSvyazCapital όσο και τους πελάτες και το προσωπικό της Oranta».

Η συναλλαγή υπόκειται ακόμη στην έκδοση διοικητικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Νοεμβρίου 2008.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
EUREKO
Αγοράζει την Oranta στη Ρωσία!! https://www.insurancedaily.gr/eureko%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-oranta-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1/