Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Euroins: Η ΤτΕ είχε δώσει την άδεια στον όμιλο να ιδρύσει υποκατάστημα εφαρμόζοντας τα ίδια κριτήρια


Tην έκπληξη και την απογοήτευσή του εκφράζει ο όμιλος EUROINS για τη απόφαση της ΤτΕ σχετικά με την εξαγορά του 100% των μετοχών της Credit Agricole στην χώρα μας.

Η EIG θεωρεί ότι τα επιχειρήματα της κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος δεν επεξηγούνται με τον δέοντα επαγγελματισμό και επισημαίνει ότι η Ελληνική ρυθμιστική αρχή στα κριτήρια αξιολόγησης που έθεσε δεν εξέτασε το ζήτημα εις βάθος, με αντικειμενικότητα και ακεραιότητα όπως ορίζεται στο άρθρο 59 της Solvency II.

Ειδικότερα η EIG θεωρεί ότι τα επιχειρήματα της εποπτικής αρχής δείχνουν μεροληπτική συμπεριφορά και έχουν τόνο διάκρισης για αγορές εκτός Ε.Ε., όπως αυτή που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Επίσης ο όμιλος τονίζει ότι η απόφασή αυτή της ΤτΕ έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά από την απόφαση της εποπτικής αρχής να δώσει την άδεια στον όμιλο να ιδρύσει υποκατάστημα εφαρμοζοντας τα ίδια κριτήρια με την περίπτωση της εξαγοράς.

Με δεδομένα όλα τα προαναφερθέντα ο όμιλος εξετάζει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του και εξηγεί πως αντίθετα με όσα αναφέρονται στην έκθεση της ΤτΕ:

H EIG έχει κεφαλαιακή επάρκεια για να αναπτυχθεί και να επεκτείνει τις εργασίες της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη τη SEE περιοχή, ενώ ταυτόχρονα έχει εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 330 εκατ. ετησίως, πάνω από 25 εκατ. πελάτες και 1.600 υπαλλήλους.

Την ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Euroins: Η ΤτΕ είχε δώσει την άδεια στον όμιλο να ιδρύσει υποκατάστημα εφαρμόζοντας τα ίδια κριτήρια! https://www.insurancedaily.gr/euroins-tte-iche-dosi-tin-adia-ston-omilo-na-idrysi-ypokatastima-efarmozontas-ta-idia-kritiria/