Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Eurolife ERB: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, ψηφιακή στρατηγική στόχευση και “+πράξεις”


Με λειτουργικά κέρδη προ φόρων 21,3 εκατ. ευρώ και συνολικά κέρδη προ φόρων 198,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2018 για την Eurolife ERB, μέλος του Fairfax Financial Holdings Limited.

της Βίκυς Γερασίμου

Όπως ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, “η Eurolife είναι ο δεύτερος σε τζίρο ασφαλιστικός όμιλος στην Ελλάδα και έχει το δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στη χώρα. Η εταιρεία κινείται τα τελευταία χρόνια σε μια τροχιά ανάπτυξης που βασίζεται σε σχέσεις αξιοπιστίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες και τους πελάτες”.


Ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε επίσης για τη στρατηγική στόχευση της εταιρείας, τη μετάβαση σε μοντέλο προσωποποιημένων υπηρεσιών και το σχεδιασμού ενός συστήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε τρεις άξονες που θα οδηγήσει στη βέλτιστη απόδοση των πόρων της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση. “Μέσα από το πρόγραμμα “+πράττουμε”, θα ανταποδίδουμε έμπρακτα αξία στην κοινωνία και ειδικότερα στα τμήματα εκείνα που χρειάζονται την στήριξη όλων μας” πρόσθεσε.

Το 2018 ο Όμιλος κατέβαλε για αποζημιώσεις 194 εκατ. ευρώ και είχε μερίδιο αγοράς 11%, που μεταφράζεται σε 20% στις Ασφάλειες Ζωής και 3% στις Γενικές Ασφάλειες. Κατέγραψε υψηλή παραγωγή, καθώς τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 436 εκατ. και κατά 8% κινήθηκε ανοδικά ο δείκτης Ισοδύναμων Ετησιοποιημένων Ασφάλιστρων, που αποτυπώνει την στροφή της εταιρείας σε περιοδικά προγράμματα. Οι επενδύσεις σε υποδομές ήταν 2,5 εκατ., οι αποδόσεις 2,8%, έδωσε υπό τη μορφή φορολογίας 30,6 εκατ. και σαν εργοδοτικές εισφορές απέδωσε 6,5 εκατ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 11 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Eurolife ERB: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, ψηφιακή στρατηγική στόχευση και “+πράξεις”! https://www.insurancedaily.gr/eurolife-erb-ischyra-oikonomika-apotelesmata-psi/