Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εξώδικο για τις ελλείψεις φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς


Εξώδικο για τις ελλείψεις φαρμάκων που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.  

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, οι ελλείψεις έχουν φτάσει πλέον σε τραγικό σημείο με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να γίνονται καθημερινά «μπαλάκι» μεταξύ φαρμακαποθηκών και εταιρειών.

Η εξώδικος δήλωση εστάλη με αφορμή συγκεκριμένη περίπτωση φαρμάκου για το οποίο συνεταιρισμός αρνήθηκε πώληση, με το αιτιολογικό της έλλειψης του φαρμάκου επειδή η παρασκευάστρια εταιρία έχει θέσει όριο στις ποσότητες που διανέμει στην εγχώρια αγορά.

Με το δεδομένο αυτό το εξώδικο εστάλη στον υπουργό Υγείας  Ανδρέα Ξανθό, τον Ε.Ο.Φ. (Διεύθυνση Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας), τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας  και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται , ζητείται να διευκρινισθεί :

α) αν οι ποσότητες φαρμάκων που διαθέτουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εις την ελληνική αγορά είναι επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών σύμφωνα με τις ανωτέρω κείμενες διατάξεις, και

β) που διοχετεύονται τα φάρμακα που προμηθεύονται οι φαρμακαποθήκες από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Πηγή: Healthmag.gr


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Εργενιαδης Α.

    Dec 16, 2016 at 12:51 PM

    Μοίρασαν το μέλι σε περισσότερους και έχει ξεκινήσει η μάχη των μεγάλων κωταλίων!!!

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εξώδικο για τις ελλείψεις φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς! https://www.insurancedaily.gr/exodiko-gia-tis-ellipsis-farmakon-apo-tous-farmakopious/