Ασφαλιστικές Ειδήσεις

FACES – Τζένη Αναγνωστάκη: Bulletproof manager


Τζένη Αναγνωστάκη Διευθύντρια Κλάδου Έκδοσης Οχημάτων, Υδρόγειος Ασφαλιστική

O κλάδος ασφάλισης οχημάτων αποτελεί πεδίο έντονου ανταγωνισμού. Η σημαντικότερη πρόκληση που έπρεπε να ξεπεράσω στην πορεία μου είναι… η συχνά δύσκολη προσπάθεια να στηρίξουμε τις στρατηγικές επιλογές της Εταιρείας σε καιρούς που αυτές δεν έμοιαζαν οι πιο εύλογες ή οι πιο εύκολα κατανοητές από τους συνεργάτες και τους πελάτες μας.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, της ανάπτυξης των νέων εναλλακτικών καναλιών πώλησης και του έντονου τιμολογιακού ανταγωνισμού, εμείς συνεχίσαμε να στηρίζουμε την ανάπτυξή μας στο ανθρώπινο δίκτυο, δεν ανταγωνιστήκαμε με βάση το ασφάλιστρο, συνεχίσαμε να προτάσσουμε προϊόντα που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στον πελάτη και όχι απλώς μία φθηνή εναλλακτική.

Ακόμη και εάν αυτό απαιτούσε σε πολλές περιπτώσεις επιπλέον προσπάθεια για να μπορέσει να αποδώσει, πιστεύουμε ότι μακροπρόθεσμα έχει ενισχύσει την Εταιρεία μας, η οποία συνειδητά και με συνέπεια έχει υπηρετήσει τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων για σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Η Υδρόγειος είναι… για μένα το δεύτερο σπίτι μου, το σχολείο της ζωής μου, η οικογένειά μου με την ευρύτερη έννοια. Είναι όλες οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν, στα 35 χρόνια πορείας μου στην ασφαλιστική αγορά να μάθω, να εξελιχθώ, να συνεργαστώ με υπέροχους ανθρώπους, να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις έναν θεσμό που θεωρώ τόσο σημαντικό για την κοινωνία, αυτόν την ασφάλισης.

Είναι, η καθημερινή προσπάθεια για να συνε- χίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους συνεργάτες και πελάτες που μας έχουν εμπιστευθεί τις προσδοκίες τους, αλλά και η χαρά όταν, μέσα από τη δική τους ανταπόκριση, εκλαμβάνουμε την ικανοποίη- ση και το σεβασμό τους. Γιατί το σύστημα αξιών της Εταιρείας μας βασίζεται πάνω σε αυτόν το σεβασμό, το ανθρώπινο πρόσωπο και τη συνέπεια.

Ένας manager πρέπει να είναι… Bullet Proof, θωρακισμένος και εξοπλισμένος σε όλα τα επίπεδα. Manager ικανός να ακούει και να κατανοεί τη δυναμική της ομάδας του, να διαχειρίζεται τις πιέσεις και τις αλλαγές, να θέτει στόχους και να καθοδηγεί, κυρίως να εμπνέει μέσα από τη συμπεριφορά και το παράδειγμά του.

Η εκπαίδευση… είναι πιστεύω το βασικό εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην υγιή ανάπτυξη του κλάδου μας. Για εμάς στην Υδρόγειο αποτελεί ένα σημαντικότατο τομέα επένδυσης, κομμάτι της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη των συνεργατών μας.

Τα σεμινάρια εκπαίδευσης που παρέχουμε στους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα έχουν ως βασικό στόχο να τους παρέχουν ό,τι πιο σύγχρονο σε γνώσεις και κατάρτιση, εφόδια που τους επιτρέπουν να αναδείξουν τη συμβουλευτική τους ιδιότητα απέναντι στους πελάτες τους.

Πηγή: Περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing Τεύχος Μαίου 2018


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
FACES - Τζένη Αναγνωστάκη: Bulletproof manager! https://www.insurancedaily.gr/faces-tzeni-anagnostaki-bulletproof-manager/