ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Fairfax: Εξαγοράζει την Brit έναντι $1,88 δισ.


prem-watsaΣτην εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Brit Plc έναντι 1,88 δισ. δολαρίων προχωρά, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η δραστήρια και στην Ελλάδα καναδική εταιρεία συμμετοχών Fairfax Financial Holdings Ltd.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία που διοικεί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Prem Watsa θα γίνει μετά την εξαγορά μία από τις πέντε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην αγορά Lloyd’s του Λονδίνου.

Οι μέτοχοι της Brit θα λάβουν 305 πένες ανά μετοχή, εκ των οποίων οι 280 πένες είναι σε μετρητά και οι 25 πένες σε εκτιμώμενο μέρισμα για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι μετοχές της Brit κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο από την είσοδό τους το περασμένο έτος. Η συμφωνία πραγματοποιείται ένα μόλις μήνα μετά την εξαγορά μίας άλλη ασφαλιστικής της αγοράς Lloyd’s του Λονδίνου, της  Gatlin Group από την XL Group έναντι 4,22 δις. δολαρίων.

Πρόκειται για ένα ακόμη deal στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, την ώρα που οι 5.000 ασφαλιστικές της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκονται αντιμέτωπες με αυστηρότερους κεφαλαιακούς κανόνες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Fairfax: Εξαγοράζει την Brit έναντι ,88 δισ.! https://www.insurancedaily.gr/fairfax-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-brit-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9-188-%ce%b4%ce%b9%cf%83/