Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Φέιγ Βολάν στο Άργος για να απομονώσουν απατεώνα Ασφαλιστή


nomos argolidas 3

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Αργολίδας» σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε στο Νομό – από επικοινωνία που είχαμε με τους Ασφαλιστές – για τους Γενικούς κλάδους όπως επίσης και για τους μαύρους κωδικούς. Στην έρευνα συμμετείχαν Συνδεδεμένοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές από τρεις Ασφαλιστικές Εταιρείες (Interamerican, Εθνική & Ιντερσαλόνικα) όπως επίσης και τρεις Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές του ελεύθερου δικτύου.

Γενικοί Κλάδοι  

Στους γενικούς κλάδους την τιμητική τους έχουν οι ασφάλειες κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων, ενοικιαζόμενων δωματίων και σκαφών. Δυστυχώς όσο και να ρωτήσαμε οι ασφαλίσεις αστικής ευθύνης εργοδοτών ή ελεύθερων επαγγελματιών δεν γοητεύουν τους Ναυπλιώτες ούτε τους Αργίτες. Συγκεκριμένα λοιπόν ενδιαφέρον υπάρχει στις ασφαλίσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που υπάρχουν στην περιοχή καθώς και ασφάλιση κατοικιών είτε εξοχικών – από τους τουρίστες που έχουν αγοράσει σπίτι – είτε ντόπιων που έχουν στεγαστικό δάνειο. Ασφαλιστικό ενδιαφέρον παρατηρήσαμε και στην ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Πέτρου στο Άργος που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και Ασφαλιστή Πέτρο Μαρλαγκούτσο η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο είχε ασφαλίσει σε γνωστή ασφαλιστική εταιρεία τους εργάτες.

Ασφαλιστικό ενδιαφέρον όμως παρατηρήσαμε και στο Ναύπλιο όπου σχεδιάζεται η ανάπλαση του λιμανιού προκειμένου να γίνει πιο εμπορικό και πιο τουριστικό. Ακόμα το έργο βρίσκεται σε στάδιο μελέτης με τους ίδιους τους πολίτες να καλούνται να συμμετέχουν και αυτοί στο σχεδιασμό του. Όσον αφορά στην ασφάλιση σκαφών, δικαιολογημένα έχει πέσει καθώς λίγα είναι τα σκάφη που υπάρχουν πλέον στην περιοχή με τα περισσότερα να έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σε ερώτηση σχετικά με την Ασφαλιστική Συνείδηση των μόνιμων κατοίκων η απάντηση ήταν πως μόνο όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία μπαίνουν στον “πειρασμό” να ανοίξουν διάλογο μαζί τους ενώ δεν προκαλεί εντύπωση ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία και οι μεγάλες μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν ασφαλίσει τις εγκαταστάσεις τους, όπως και την ευθύνη τους προς τρίτους, καθώς τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να συνεργαστούν μαζί τους – ζητάνε να είναι ασφαλισμένα.

pinakasnew

 

Μαύροι Κωδικοί – Μαϊμού Ασφαλιστές

Εδώ οι απαντήσεις ποίκιλαν. Από τα agency των ασφαλιστικών εταιρειών οι απαντήσεις που πήραμε είναι ότι είναι λίγοι οι μαύροι κωδικοί, ότι λειτουργούν στο περιθώριο και πως συνήθως εστιάζουν περισσότερο στον κλάδο αυτοκινήτου. Από τους ασφαλιστές όμως του ελεύθερου δικτύου η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική. Υπάρχουν αρκετοί μας είπαν. Ίσως και 10πλάσιοι των εγγεγραμμένων στο επιμελητήριο. Μερικοί το έχουν ως δεύτερη δουλειά, άλλοι έχουν ανοίξει ολόκληρα γραφεία έτσι ενώ δεν λείπουν και αυτοί που ενώ δουλεύουν σε δημόσια υπηρεσία έχουν βγάλει άδεια στο όνομα συγγενικού προσώπου τους και εκμεταλλεύονται την πελατεία από την υπηρεσία που δουλεύουν.

Σχετικά τώρα με κρούσματα μαϊμού συμβολαίων και απατεώνων ασφαλιστών η απάντηση που πήραμε μας σόκαρε. Ναι υπάρχουν μας είπαν. Και όχι μόνο υπάρχουν αλλά ένα συγκεκριμένος καλοντυμένος κύριος με αρχικά Γ.Μ. κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος στην πόλη του Άργους όταν επανειλημμένα τον έχουν πιάσει να λειτουργεί καθαυτό τον τρόπο. Η άδεια του φυσικά και έχει καταργηθεί αλλά ο ίδιος επιμένει να ασκεί το επάγγελμα ζημιώνοντας έτσι την αγορά στο σύνολό της. Μάλιστα ασφαλιστής που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του όχι μόνο μας τον κατονόμασε αλλά μας έδειξε και φέιγ βολάν που είχαν κυκλοφορήσει στην πόλη του Άργους από πολίτες που ήθελαν να προστατέψουν τους συμπολίτες τους από τον απατεώνα ασφαλιστή. Το δυσάρεστο είναι ότι στην Αρχή της δράσης του – μέχρι να απομονωθεί από την τοπική ασφαλιστική αγορά – κατάφερε να εισχωρήσει και σε μεγάλα ασφαλιστικά γραφεία της περιοχής προκαλώντας πολλά προβλήματα και δυσφημίζοντάς τα. Απορίας άξιον λοιπόν που αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος αποδεικνύοντας ότι σε αυτά τα θέματα ακόμα υπάρχει δυσλειτουργία ως προς την εξάλειψή τους.

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στο νομό Αργολίδας την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 σκιαγραφώντας την εικόνα του κλάδου ζωής και Υγείας.  


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Γιώργος Νικολακος

    May 12, 2016 at 2:21 PM

    Γεια σου Πετράν ξάδελφε με την αντιδημαρχία και τους πελάτες σου Πάντα σταθερός κι αγωνιστής στη δύσκολη αγορά του Άργους και του Ναυπλίου…Κράτα σταθερά και μην μασάς!!!!!!

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Φέιγ Βολάν στο Άργος για να απομονώσουν απατεώνα Ασφαλιστή! https://www.insurancedaily.gr/feig-bolan-sto-argos-gia-na-apomonosoun-apateona-asfalisti/