Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Δραγασάκης: Δεν έχω καμία εμπλοκή στην πώληση της Εθνικής


Διαψεύδει με ανακοίνωσή του την οποιαδήποτε εμπλοκή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης. Όπως επισημαίνεται “η κυβέρνηση και ο αντιπρόεδρος της δεν έχουν καμία ανάμιξη στην πώληση της Εθνικής.

Η σχετική διαδικασία γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος”. Η απάντηση του κ. Δραγασάκη είχε ως αφορμή δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής στη στήλη “βηματοδότης” το οποία ανέφερε ότι: “Πληροφορούμαι λοιπόν ότι η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε και έχουν κατατεθεί, απ’ όσο γνωρίζω, ορισμένες δεσμευτικές προσφορές.

Η μία του Ελληνοαμερικανού John Kalamos, ο οποίος έχει αποπειραθεί σε διάφορες περιόδους να συμμετάσχει στα ελληνικά επενδυτικά προγράμματα, αλλά ως τώρα δεν το έχει καταφέρει. Η πιο τραπεζικά ενδιαφέρουσα όμως προσφορά είναι αυτή του κινεζικού κολοσσού FOSUN. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διοίκηση της Εθνικής προκρίνει την κινεζική πρόταση της FOSUN, η οποία συν τοις άλλοις παρέχει και διευκολύνσεις ώστε να μεγαλώσει το ποσοστό πώλησης της Εθνικής. Επιπλέον, προς την κινεζική πρόταση κλίνει και η Goldman Sachs, η οποία έχει αναλάβει, σας θυμίζω, σύμβουλος της πώλησης για λογαριασμό της Εθνικής  Τράπεζας.

Παρεμπιπτόντως, σας ενημερώνω, μιας και έπεσε στην αντίληψή μου – όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο – ότι υπηρεσίες επικοινωνίας στην πώληση προσφέρει η εταιρεία «V+O» του Θωμά Βαρβιτσιώτη και του Γιάννη Ολύμπιου. Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως διαπιστώνω, είναι παντός καιρού και πάσης πολιτικής. Δηλαδή με οποιαδήποτε κυβέρνηση, σε όλες τις εποχές. Δεν υπάρχει καμιά δουλειά που να μην είναι μέσα… Ας επανέλθω όμως στο επίμαχο θέμα.

Προσωπικό ενδιαφέρον για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εκδηλώνει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, και αυτό που σιγοψιθυρίζουν στην Εθνική Τράπεζα είναι ότι η δουλειά με τους Κινέζους είναι κλεισμένη και έχει μάλιστα προεπιλεγεί ακόμα και η νέα διοίκηση που θα αναλάβει την Εθνική Ασφαλιστική μετά την πώληση. Ορισμένοι εκτιμούν ότι το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής  θα αποτελέσει προπομπό για την εισαγωγή της κινεζικής FOSUN στην Εθνική Τράπεζα. Παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες δυο κινεζικές εταιρείες, όπως και εσείς καταλάβατε, πίσω από το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής κρύβεται το ακόμα μεγαλύτερο, αυτό της Εθνικής Τράπεζας”.

Πηγή Φωτογραφίας: Το ποντίκι


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Δραγασάκης: Δεν έχω καμία εμπλοκή στην πώληση της Εθνικής! https://www.insurancedaily.gr/g-dragasakis-den-echo-kamia-ebloki-stin-polisi-tis-ethnikis/