ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Γ. Βελιώτης: Αυξημένη η ζήτηση για νέα προγράμματα ασφάλισης υγείας

Το 2020 για την εταιρεία «τρέχει» ακόμα καλύτερα και από το 2019

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
30/07/2020
in Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα, Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Υγεία
A A
Γ. Βελιώτης: Αυξημένη η ζήτηση για νέα προγράμματα ασφάλισης υγείας
Share on Facebook

Στα κρίσιμα ζητήματα που τίθενται σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιώργος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας της INTERAMERICAN και Πρόεδρος του τομέα Υγείας της ασφαλιστικής κοινοπραξίας EURAPCO, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι στον κλάδο ευρωπαϊκοί ασφαλιστικοί οργανισμοί.

Κατά τη live συνέντευξη, που θεματικά περιστράφηκε στην επικαιρότητα και τις προκλήσεις που έχουν αναδυθεί από την υγειονομική κρίση, ο κ. Βελιώτης μίλησε για τις πρώτες αντιδράσεις του κλάδου και της εταιρείας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο, τα σύγχρονα εργαλεία που προσφέρει η INTERAMERICAN στους συνεργάτες της και στους ασφαλισμένους και τη δυναμική που μπορούν να προσδώσουν στην Υγεία οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Διαβάστε Επίσης

Διπλή διάκριση για την Interamerican στα Cyber Security Awards 2026

Διπλή διάκριση για την Interamerican στα Cyber Security Awards 2026

Apr 1, 2026
Σχέδιο Διεθνούς Επέκτασης της Anytime στη Ρουμανία: Τέσσερις διακρίσεις στα Digital Finance Awards 2026

Σχέδιο Διεθνούς Επέκτασης της Anytime στη Ρουμανία: Τέσσερις διακρίσεις στα Digital Finance Awards 2026

Mar 30, 2026

Όπως τόνισε το έμπειρο στέλεχος, «η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε απόλυτα στις απαιτήσεις και συμμορφώθηκε απόλυτα με τις κατευθύνσεις που έδωσε το κράτος. Εμείς ως INTERAMERICAN, όσον αφορά στην κάλυψη της πανδημίας δεν είχαμε καμία εξαίρεση.

Διαχειριστήκαμε, μάλιστα, το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και ακολουθήσαμε πολύ αυστηρά το πλαίσιο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μέχρι και σήμερα, προσαρμόζουμε την πολιτική μας σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας».

Μιλώντας για την παραγωγή στον κλάδο ασφαλίσεων Υγείας, υπογράμμισε ότι το 2020 για την εταιρεία «τρέχει» ακόμα καλύτερα και από το 2019 -μέχρι στιγμής- παρά τις έκτακτες, δύσκολες συνθήκες για την αγορά, ενώ αυξημένη είναι η ζήτηση για νέα προγράμματα Υγείας.

«Επικοινωνήσαμε άμεσα με πελάτες, συνεργάτες και ασφαλιστές μας, ώστε να έχουν την καλύτερη ενημέρωση για το πώς να κινηθούν, για το τί καλύπτεται και τί όχι, ενώ σημαντικό στοιχείο για την INTERAMERICAN αποτελούν οι ιδιόκτητες υποδομές Υγείας. Είναι πλεονέκτημα που αποδείχθηκε πολύ ουσιαστικό για την καλύτερη πληροφόρηση όλων», επεσήμανε. Επίσης, υπογράμμισε ότι και οι ομαδικές ασφαλίσεις κινούνται σταθεροποιητικά, ωστόσο αυξανόμενη είναι η πίεση κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις και σε άλλες που σχετίζονται με τουρισμό, την εστίαση κ.λπ., καθώς το lockdown επηρέασε τη λειτουργία τους και τη διατήρηση της συνέχειας σε σημαντικό βαθμό.

Αναφερόμενος στις λειτουργίες των υπηρεσιών Υγείας, ο κ. Βελιώτης είπε πως η ανάγκη για προγραμματισμένα χειρουργεία από τον Ιούνιο και εντεύθεν -μετά τις ακυρώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων και των σχετικών οδηγιών- έχει επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Όπως τόνισε, παρατηρείται τώρα μια αυξημένη ζήτηση για χειρουργεία, κυρίως γι’ αυτά που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα. Αρκετά περιστατικά από αυτά έχουν εξελιχθεί ήδη σε πιο βαρειά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το loss ratio, ωστόσο αναμένεται ομαλοποίηση της εικόνας κατά το επόμενο διάστημα. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν αλλαγές σε επίπεδο underwriting – ανάληψης ρίσκου αναφορικά με τα νέα συμβόλαια Υγείας, λόγω της πανδημίας.

Κρίσιμο, κατά τον κ. Βελιώτη, παραμένει και το θέμα των διαβουλεύσεων με την Πολιτεία, ώστε να υπάρξει στήριξη στον κλάδο Υγείας (π.χ. μείωση ΦΠΑ στα νοσήλια ή μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή στα ασφάλιστρα). «Δεν έχει υπάρξει σχετική πρόοδος. Μια τέτοια κίνηση θα έδινε ώθηση στην ασφαλιστική αγορά, θα μεγάλωνε την πίτα και κατ’ επέκταση, θα μείωνε το βάρος που επωμίζεται το Δημόσιο», είπε το στέλεχος της INTERAMERICAN. Ανέδειξε, επίσης, την ανάγκη για ένα νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα, μια συζήτηση που αφορά στο σύνολο των δυτικών κοινωνιών. Όπως εξήγησε, τα εφαρμοσμένα συστήματα Bismarck και Beveridge βασίστηκαν στο στοιχείο ότι ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 65 έτη. Ως εκ τούτου, με στόχο την ανάγκη για ένα νέο πλαίσιο, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα μπορέσει να συνεισφέρει και να καλύψει την ανάγκη των δημοσίων συστημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που πρόβαλε το στέλεχος της εταιρείας, είναι οι μεγάλες αλλαγές στο ολλανδικό σύστημα Υγείας.

Όσον αφορά στον τομέα δραστηριότητας της INTERAMERICAN, ο κ. Βελιώτης σημείωσε ότι πέρα από την κάλυψη, ο κάθε πελάτης της εταιρείας έχει την δυνατότητα μιας σειράς από ποιοτικές υπηρεσίες, με απτά οφέλη που έχουν προσδώσει οι επενδύσεις σε ιδιόκτητο δίκτυο υποδομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τα πολυϊατρεία Medifirst. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δίνει έμφαση στον τομέα της ψηφιακής υγείας. «Είναι αλήθεια πως ο κλάδος Υγείας ήταν απαρχαιωμένος. Αυτό αλλάζει και παρέχεται πλέον η δυνατότητα για σύγχρονες εφαρμογές της τεχνολογίας, που δίνουν στους ασφαλισμένους ποιοτικότερες λύσεις και με πιο χαμηλό κόστος» είπε, αναφερόμενος και στην υπηρεσία τηλεϊατρικής medi ON, που παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου συμπτωμάτων και συνδέεται με όλες της υπηρεσίες Υγείας της εταιρείας.

Στο ίδιο μοτίβο και με στόχο μια ολιστική προσέγγιση, το ολοκληρωμένο σύστημα Υγείας bewell προσαρμόζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πελάτη (ηλικία, πάθηση, τόπος διαμονής, εισοδήματα κ.ά.). «Εκτός από όλα αυτά, εξετάζουμε πιλοτικά υπηρεσίες ακόμα και για ψυχολογική υποστήριξη σε συνέχεια των συνεπειών που έχει προκαλέσει η πανδημία», πρόσθεσε ο κ. Βελιώτης. Έμφαση έδωσε, επίσης, και στις ανάγκες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στον κλάδο Υγείας, ο οποίος απαιτεί ειδικές γνώσεις. Η INTERAMERICAN παρέχει σωστή εκπαίδευση, συνεχή υποστήριξη και τα κατάλληλα εφόδια στους συνεργάτες της, στη βάση ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού γραφείου.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Βελιώτης επεσήμανε ότι οι προκλήσεις κατά την παρούσα φάση πρέπει να αποτελέσουν μια ευκαιρία -κατά το δυνατόν- ώστε η ιδιωτική ασφάλιση να βρεί μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. «Η INTERAMERICAN φάνηκε απολύτως έτοιμη κατά την κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας, λόγω των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια σε επίπεδο ψηφιοποίησης. Το γεγονός αυτό, αποτελεί καταλύτη για περαιτέρω δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση» συμπλήρωσε.

Tags: InteramericanΓιώργος Βελιώτης
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

15 μέτρα στήριξης για τους πληγέντες της φωτιάς στη ΒΑ Αττική 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συγκροτήθηκε η Υποεπιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

by Insurancedaily editorial team
Apr 2, 2026
Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026

by Insurancedaily editorial team
Apr 1, 2026
Διπλή διάκριση για την Interamerican στα Cyber Security Awards 2026
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διπλή διάκριση για την Interamerican στα Cyber Security Awards 2026

by Insurancedaily editorial team
Apr 1, 2026
Στο -26,16% οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστα στο ΕΚ το 2020
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι προβλέπεται για την κακοκαιρία σήμερα και αύριο

by Insurancedaily Editorial Team
Apr 1, 2026
6 Αλήθειες και 1 «Ψέμα» για το customer experience στην ασφαλιστική αγορά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

6 Αλήθειες και 1 «Ψέμα» για το customer experience στην ασφαλιστική αγορά

by Insurancedaily editorial team
Apr 1, 2026
Φιλικός Διακανονισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έρευνα της ΕΑΕΕ για τα τροχαία ατυχήματα

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026
Συμφωνία Πειραιώς – ΕΣΕΕ για την ενίσχυση εμπορικών επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υψηλή προτεραιότητα η Εθνική Ασφαλιστική για την Τράπεζα Πειραιώς

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026
Η Eurolife FFH με συνέπεια να επενδύει στην εκπαίδευση των συνεργατών της
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Eurolife FFH με συνέπεια να επενδύει στην εκπαίδευση των συνεργατών της

by Insurancedaily editorial team
Mar 31, 2026
ΙΑΣΩ: Hμερίδα «Λοιμώξεις και Εμβόλια»
Υγεία

ΙΑΣΩ: Hμερίδα «Λοιμώξεις και Εμβόλια»

by Insurancedaily Editorial Team
Mar 31, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
nat-cat-gif-300x250-v1gif
designiaagentsbanner2025300x250gif
synet-health-gifgif

TOP#5 Insurancedaily

  • 14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • Τι πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και ΕΕ για την IDD

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Πότε έρχονται οι επόμενες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Γιατί είναι ελκυστικό το επάγγελμα του ασφαλιστή

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ