Κοινωνική Ασφάλιση

Γ. Βρούτσης: Bραδυφλεγής βόμβα το δημογραφικό

Γ. Βρούτσης

“Η δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας αποτελεί το βασικό συστατικό για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος”, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννης Βρούτσης, από το βήμα του Economist. Ο κ . Βρούτσης ενέταξε στο πλαίσιο αυτό την πρόσφατη ανακοίνωση, ως συμβολικού μέτρου, της επιδότησης μισθών 3.000 ευρώ για την επιστροφή στην Ελλάδα 500 νέων ηλικίας 28-40 ετών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως η θεσμοθέτηση της χορήγησης 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο, η αύξηση κατά 30.000 των voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και η μείωση του ΦΠΑ για βρεφικά είδη.

Οι μεταναστευτικές εισροές δεν μπορούν και δεν πρέπει να θεωρηθούν λύση για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα υποδέχεται τους πρόσφυγες και τα ασυνόδευτα παιδιά, όμως θα επιστρέφει τους μετανάστες στις χώρες τους.

Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι από το 2011 ο πληθυσμός της Ελλάδας συνεχώς μειώνεται και χαρακτήρισε το δημογραφικό βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του συστήματος κοινωνικής προστασίας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα δεδομένα που διαμορφώνει το δημογραφικό ζήτημα «έχουν ενσωματωθεί απολύτως» στη διαδικασία χάραξης πολιτικής, τόσο στην εργασία όσο και στην κοινωνική ασφάλιση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Βρούτσης: Bραδυφλεγής βόμβα το δημογραφικό! https://www.insurancedaily.gr/g-vroytsis-bradyflegis-vomva-to-dimogr/