Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Βρούτσης: Θα δώσουμε θεσμικά και οικονομικά κίνητρα στις ασφαλιστικές

Βρούτσης

Για σύστημα τριών πυλώνων και επέκταση των κοινωνικών δικαιωμάτων μίλησε από το βήμα της βουλής, κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως επισήμανε “η κυβέρνηση προωθεί ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων με δημόσιο, καθολικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα. Οποιαδήποτε άλλη άποψη ακούγεται είναι αντίθετη με την πραγματικότητα.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η επικουρική σύνταξη. Η όποια μετάλλαξη σε κεφαλοποιητικό σύστημα θα γίνει υπό όρους απόλυτης διαφάνειας, με αυστηρή εποπτεία της ΤτΕ και το ηλεκτρονικό μάτι και εποπτεία της κεφαλαιαγοράς, καθώς και με δέσμευση ότι ούτε ένας συνταξιούχος που παίρνει επικουρική δεν θα χάσει ένα ευρώ. Το σύστημα αφορά τους νέους συνταξιούχους. Στον τρίτο πυλώνα, που ισχύει και σήμερα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κίνητρα θεσμικά και οικονομικά στις ιδιωτικές εταιρείες για να διευρύνουν το ρόλο τους και να φτάσουμε στο μέσο όρο της Ευρώπης. Θα δημιουργηθούν δουλειές και περισσότερη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης στο σύνολο της κοινωνίας”.

Μιλώντας για τις προκλήσεις του ασφαλιστικού αναφέρθηκε στις εκκρεμείς συντάξεις και είπε: “ότι οι συνταξιούχοι μετατρέπονται σε επαίτες. Εδώ κρύβεται και ο εμπαιγμός της προηγούμενης κυβέρνησης και η βαριά κληρονομιά που παίρνουμε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν 90.000 επικουρικές και εφάπαξ, ενώ κύριες με στοιχεία του ΕΦΚΑ 107.419, συντάξεις δημοσίου άνω των 17.000, συντάξεις χηρείας 57.522, νέες συντάξεις χηρείας 32.000. Συνολικά είναι γύρω στις 450.000 συντάξεις.” Όπως εξήγησε το Νοέμβριο θα είναι έτοιμο το έργο “Άτλας” που αφορά στην ηλεκτρονική σύνταξιοδότηση”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Βρούτσης: Θα δώσουμε θεσμικά και οικονομικά κίνητρα στις ασφαλιστικές! https://www.insurancedaily.gr/g-vroytsis-tha-dosoyme-thesmika-kai-oiko/