Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Ξηρογιαννόπουλος: Οριστική απόφαση για τις αμοιβές στον κλάδο

Γ. Ξηρογιαννόπουλος

Στην οριστικοποίηση των αμοιβών μετά από  διαπραγματεύσεις του ΣΕΜΑ με την ΟΑΣΕ, που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, σχετικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος:

“Ειδικότερα, βάσει της υπ’ αριθμ. 2/2018 Διαιτητικής Απόφασης που εξεδόθη στις 19.7.2018 από την Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ., ο ΣΕΜΑ πέτυχε την αναγνώριση ειδικής μνείας για το πλαίσιο αμοιβών κάθε νεοπροσληφθέντος, καθώς και όσων προσελήφθησαν από τους μεσίτες ασφαλίσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης και ειδικότερα από το 2012 και μετά.

Παρά το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος σύρθηκε μονομερώς στη διαμεσολάβηση από τον ΟΑΣΕ, οδηγήθηκε, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, στο στόχο του. Εξασφάλισε την προσαρμογή των αμοιβών στην οικονομική πραγματικότητα της χώρας και όχι, όπως ζητούσε η ΟΑΣΕ, στα προ κρίσης δεδομένα, όταν το μισθολογικό status του συνόλου των εργαζομένων της αγοράς ήταν σαφώς διαφορετικό».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, «ο Σύνδεσμος δικαιώθηκε που τράβηξε τη διαδικασία έως το τέλος της, επιδιώκοντας την ανατροπή αποφάσεων που εξέδωσαν εις βάρος του, το πρωτοβάθμιο όργανο διαμεσολάβησης, όπως και η Τριμελής Επιτροπή Διαιτησίας. Πρόκειται, πλέον, για οριστική απόφαση με την οποία απορρίπτεται το εκτός πραγματικότητας αίτημα της ΟΑΣΕ για τη διατήρηση του επιπέδου των μισθών στα επίπεδα του 2011».

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΟΑΣΕ να προσφύγει στον Ο.ΜΕ.Δ. ο κ. Ξηρογιαννόπουλος διευκρινίζει ότι, «ανέκαθεν, οι συμβάσεις στην ασφαλιστική αγορά ήταν κλαδικές και όχι επιμέρους, καθότι δεν εξειδικεύονταν ανά σωματείο, όπως επιχείρησε να πράξει η Ομοσπονδία προσφεύγοντας στη διαιτησία ειδικά για τους μεσίτες ασφαλίσεων. Έφεραν, δε, την υπογραφή της ΕΑΕΕ και ειδικά για τους μεσίτες ασφαλίσεων προβλέπονταν μόνο ξεχωριστό προσάρτημα».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση η οποία διασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη στον εργασιακό χώρο των μεσιτών ασφαλίσεων σε μια δύσκολη, συγκυριακά, φάση για την οικονομία και τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης γενικότερα”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − seven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Ξηρογιαννόπουλος: Οριστική απόφαση για τις αμοιβές στον κλάδο! https://www.insurancedaily.gr/g-xirogiannopoulos-oristiki-apofasi-gia-tis-amives-ston-klado/