Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Ζάχος: Με άνοδο 4% στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και SCR άνω του 150% η NP

NP Ασφαλιστική

Με κερδοφορία και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 150% ολοκλήρωσε το 2016 η NP Insurance, διατηρώντας τις δυνάμεις της και αυξάνοντας κατά 4% τα ασφάλιστρα της  εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Γ. Ζάχο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της NP, η εταιρεία στηρίζεται στο δίκτυο της που αριθμεί 700 συνεργάτες και δεσμεύεται στους 150.000 ασφαλισμένους να παρέχει ποιοτικές και προσιτές υπηρεσίες.

Πώς θα κλείσει σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων το 2016 για την Εταιρεία σας;  

Σε ένα οικονομικό – κοινωνικό περιβάλλον όπως αυτό που βιώνουμε και εργαζόμαστε τα τελευταία 5-6 χρόνια, κάθε πρόβλεψη φαντάζει αδύνατη. Όταν ο καταναλωτής έχει περιορίσει τις αγορές του στα απολύτως αναγκαία, μοιραία αυτό θα επηρεάσει και ένα τόσο βασικό και απαραίτητο αγαθό όπως είναι η ασφάλιση της περιουσίας του. Εάν δεν υπήρχε και η υποχρεωτικότητα του νόμου για την ασφάλιση σε κλάδους όπως το αυτοκίνητο, το σκάφος, ορισμένες επαγγελματικές ευθύνες το ασφαλιστικό ΑΕΠ της χώρας μας θα ήταν σαφώς σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Γεώργιος Ζάχος

Γεώργιος Ζάχος

Γεώργιος Ζάχος

Για την NP Insurance το 2016 υπήρξε μια χρονιά διατήρησης των δυνάμεών της, καταγράφοντας μέση συνολική αύξηση στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της τάξης του 4% σε σχέση με το 2015, έχοντας θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους Γενικών Ασφαλειών που δραστηριοποιείται η Εταιρία. Οι προβλέψεις μας για το κλείσιμο του έτους είναι το συνολικό ενεργητικό της Εταιρίας να ανέλθει στα 95 εκ. Ευρώ εκ των οποίων τα 85 εκ. Ευρώ είναι άμεσα ρευστοποιήσιμες επενδύσεις σε χρεόγραφα. Οι ασφαλιστικές προβλέψεις θα διαμορφωθούν πέριξ των 38 εκ. Ευρώ,  ενώ οι πληρωθείσες αποζημιώσεις για το σύνολο του έτους θα υπερβούν τα 11 εκ. Ευρώ. Τέλος σε ότι αφορά τα αποτελέσματά μας, αναμένουμε κερδοφόρο αποτέλεσμα στα ίδια επίπεδα με του 2015, ενώ τα Ίδια Κεφάλαιά μας θα φτάσουν τα 45 εκ. Ευρώ, διαμορφώνοντας Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (SCR) σύμφωνα με τα Solvency II άνω του 150%.

Τι εύχεστε ή πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην ασφαλιστική αγορά;  

Η αγορά μας μεταλλάσσεται με γρήγορους ρυθμούς, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από 01/01/2016 με την εφαρμογή των Solvency II. Θέλοντας και μη, η ελληνική ασφαλιστική αγορά πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα και να μπορέσει να οργανωθεί σύμφωνα με τους  Ευρωπαϊκούς κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Προφανώς και κάθε τι καινούριο φέρνει αντιδράσεις και δημιουργεί δυσκολίες στην αρχή τόσο για τα νομικά όσο και για τα φυσικά πρόσωπα. Όμως η ασφαλιστική μας αγορά έχει ανάγκη από το νέο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να εξυγιανθεί και να λειτουργήσει όπως οι ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να ξεφύγουμε από όλες αυτές τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας κράταγαν πίσω. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και φαίνεται άλλωστε από τα πολύ ικανοποιητικά στοιχεία που αφορούν στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των εταιριών. Κατά τη γνώμη μου ο πόλεμος των τιμών που γίνεται στον κλάδο αυτοκινήτου – κυρίως από τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους – κάπου αποσκοπεί, και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους.

Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στους 150.000 ασφαλισμένους μας και στους 700 συνεργάτες μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε πλούσια προϊόντα σε πολύ λογικές τιμές, που ικανοποιούν τόσο τις οικονομικές τους απαιτήσεις όσο και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που τους έχουμε συνηθίσει. Η Εταιρία μας είναι συνυφασμένη με την επιτυχία του δικτύου μας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συνεργάτες μας και να τους βοηθάμε με κάθε μέσο και κόστος, προκειμένου να διατηρήσουν το πελατολόγιο τους και να απολαμβάνουν την απόλυτη ασφάλεια συνεργαζόμενοι με την NP Insurance.

Η ευχή μας για το 2017 είναι να συνεχίσει η χώρα με αργά αλλά σταθερά βήματα να πηγαίνει προς τα εμπρός, προκειμένου να ηρεμίσει ο κόσμος, να αφοσιωθεί στην εργασία του, να κοιτάξει την πρόοδό του και να ξεφύγουμε από αυτή τη μιζέρια των τελευταίων ετών που δεν αφήνει καμία δημιουργική σκέψη και διάθεση να ξεπροβάλλει.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Ζάχος: Με άνοδο 4% στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και SCR άνω του 150% η NP! https://www.insurancedaily.gr/g-zachos-me-anodo-4-sta-engerammena-asfalistra-ke-scr-ano-tou-150-i-np/