Ασφαλιστικές Ειδήσεις

GAMA: Ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης


του Θανάση Κατσιγιάννη, προέδρου GAMA Hellas

H GAMA International είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, αφιερωμένος στο να υποστηρίζει τις επαγγελματικές ανάγκες των managers της ασφαλιστικής και χρηματοοικονομικής βιομηχανίας. Παρέχει μόρφωση και εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο και διαμοιρασμό των βέλτιστων πρακτικών.

Ο συντονιστής είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα της διαμεσολάβησης. Εκείνος βρίσκει επιλέγει εκπαιδεύει καθοδηγεί και αναπτύσσει νέους ασφαλιστικούς πράκτορες. O συντονιστής καθορίζει την κουλτούρα τους στόχους το όραμα του γραφείου του. Εστιάζοντας στο ρόλο του συντονιστή η GAMA ενισχύει το έργο του με μελέτες, εργαλεία και εκπαιδευτικά προγράμματα, παρέχει τεχνογνωσία για το πως ένας manager γίνεται ηγέτης.

Μέσω της GAMA Hellas, η GAMA International, προσφέρει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά δύο εξαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα με εισηγητές από τις ΗΠΑ ή την Ελλάδα(train the trainer).

  1. Field Leadership Series. Finding the right people, Building the right people and Keeping the right people.

Αφορά όλη την ιεραρχία ενός οργανισμού (Agency – unit managers General Agency managers αλλά και εκπαιδευτές). Το πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη στρατηγικών στρατολόγησης και επιλογής των σωστών υποψηφίων. Την υποστήριξη των νέων πρακτόρων, την παρακίνηση και την διατήρηση τους. Την διαμόρφωση κουλτούρας υψηλών επιδόσεων, αλλά και στην εύρεση μεθόδων μέτρησης της δραστηριότητας και της αποτελεσματικότητας. Είναι πρόγραμμα τριών ημερών.

  1. Essential of Leadership & Management

Αφορά αποκλειστικά συντονιστές(Agency managers-General Agency managers) , εξετάζει τους πιο κρίσιμους παράγοντες στην επιχείρηση, όπως ανάπτυξη διαδικασιών, στρατηγικής και πολιτικής. Το πρόγραμμα αφορά στη διαμόρφωση business plan και στον καθορισμό των αξιών που διέπουν τον οργανισμό, το κλίμα εργασίας και την ανάπτυξη νέων managers. Είναι πρόγραμμα πέντε ημερών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Αμερικανοί συνάδελφοι λειτουργούν τα γραφεία τους ως επιχειρήσεις, είτε ανήκουν σε Tied Agency Channels είτε λειτουργούν ως ανεξάρτητοι. Και εδώ εντοπίζουμε μία βασική διαφορά με την Ελληνική και την Κυπριακή αγορά. Επενδύουν στην εκπαίδευση και την προσωπική τους βελτίωση. Συνεργάζονται μεταξύ τους χωρίς να ανήκουν στην ίδια εταιρία και μοιράζονται γνώση. Βλέπουν την ασφαλιστική αγορά 5 και 10 χρόνια μπροστά. Πως θα επηρεάσει την δουλειά μας η χρήση των νέων τεχνολογιών και τα data analytics; Τι συμβαίνει με το disruption; Έχουν εκπαιδευτεί, όχι στο να αποδέχονται την αλλαγή, αλλά να την επιδιώκουν και να την διαμορφώνουν οι ίδιοι.

Την φιλοσοφία αυτή έφερε και στην χώρα μας η GAMA Hellas. Συνεργασία και εξωστρέφεια. Οι έμπειροι συνεργάτες μας δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από εκπαίδευση προϊόντων. Έχουν ανάγκη να αναπτύξουν επιχειρηματική σκέψη. Θέλουν να μάθουν πως μπορούν να παραμένουν εστιασμένοι στους στόχους τους και να είναι αποτελεσματικοί. Πως μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το πελατολόγιο τους, να δημιουργήσουν εξαιρετικές σχέσεις με τους πελάτες τους. Να επικοινωνούν καλύτερα και να συμμετέχουν στην διαμόρφωση ενός εξαιρετικού και παρακινητικού κλίματος στα γραφεία μας.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Μαρτίου 2019


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
GAMA: Ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης! https://www.insurancedaily.gr/gama-anaptyxi-epicheirimatikis-skepsis/