Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Gary Lubner: Στο 5% το κόστος αποζημίωσης από θραύση κρυστάλλων

Gary Lubner

Gary Lubner

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Best of Belron – του διαγωνισμού για τον καλύτερο τεχνικό επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων στον κόσμο – είχαμε την ευκαιρία, για ακόμη μια φορά, να βρεθούμε απέναντι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, Gary Lubner και να μιλήσουμε μαζί του σχετικά με την πορεία της Belron®, τα μελλοντικά του σχέδια, καθώς και για τις σχέσεις τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

συνέντευξη στον Νίκο Μωράκη   

Οικονομική κρίση & κύκλος εργασιών. Έχετε παρατηρήσει μείωση στις εργασίες σας; Τι επενδύσεις κάνετε σε Ευρώπη και Αμερική;

Η οικονομική κρίση, δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το βλέπει κανείς από τα στατιστικά και τους κατόχους αυτοκινήτων που οδηγούν πλέον λιγότερο, που η κίνηση στους δρόμους είναι πλέον αυξημένη, που η ταχύτητα των αυτοκινήτων είναι μικρότερη και πως σε αρκετές χώρες –κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη– έχουμε τα τελευταία 3 χρόνια χειμώνες με αρκετό κρύο. Έτσι, αυτά τα δύσκολα χρόνια αυτό που επιδιώκουμε είναι να γινόμαστε μέρα με τη μέρα πιο δημιουργικοί και πιο ανταγωνιστικοί χωρίς να κάνουμε φυσικά καμία έκπτωση στην ποιότητα μας, που είναι και αυτό που μας έχει κάνει να ξεχωρίσουμε. Βασικό παράδειγμά μας αποτελεί η Ελλάδα, όπου ενώ περνάει τόσο δύσκολα καταφέρνει και διατηρεί την ποιότητα των υπηρεσιών και συνεχίζει την καλή δουλειά.

Είμαστε οι ηγέτες σε κάθε χώρα και η επιχείρησή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο. Είχαμε αύξηση το 2015, ο τζίρος μας ξεπέρασαν τα 3 δισ. δολάρια, έχουμε αύξηση τους πρώτους μήνες του 2016 και είμαι σίγουρος πως αυτή μας η πορεία θα συνεχιστεί ανοδικά. Σαφώς τα περισσότερα κέρδη μας έρχονται εκτός Ευρώπης, αλλά η Αμερική αναπτύσσεται αρκετά πλέον από οικονομικής πλευράς. Από την Ευρώπη η Γερμανία, επίσης αναπτύσσει την οικονομία της.

Οπότε συνεχίζετε να αναπτύσσεστε;

Ναι αναπτυσσόμαστε, αλλά τα τελευταία χρόνια σε χαμηλότερες ταχύτητες. Αν το κοιτάξουμε όμως σφαιρικά, η αγορά της Αμερικής, η οποία είναι και η μεγαλύτερή μας αγορά αυξάνεται καθώς δεν εμποδίζεται από πολιτικοοικονομικές κρίσεις, η οικονομία είναι ισχυρότερη, οι Αμερικάνοι οδηγούν περισσότερο και οι τιμές της βενζίνης επηρεάζονται διαφορετικά. Είναι καταπληκτικό πως η αγορά εκεί έχει τόσο καλά αποτελέσματα. Φανταστείτε ότι μόνο τους τελευταίους 4 μήνες προσλάβαμε περίπου οκτακόσιους νέους τεχνικούς φθάνοντας αισίως τους δεκαπέντε χιλιάδες. Συνοψίζοντας – ως Belron® – βλέπουμε ευκαιρίες ανάπτυξης αλλά ξεχωριστά στην κάθε χώρα.

Είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος από την ελληνική Carglass!

Μιλήσατε για εξαιρετικά αποτελέσματα για την Carglass® Greece. Πού βασίζονται;

Η επιτυχία της Carglass® στην Ελλάδα είναι μια τρομερή ιστορία για εμένα κάθε φορά που τη συζητάω. Κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζει και καταφέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Για μένα οι άνθρωποι της Carglass στην Ελλάδα είναι τρομεροί στη δουλειά τους. Για αυτό και ο μέχρι πριν λίγα χρόνια Έλληνας Γενικός Διευθυντής της Ελλάδος, μεταφέρθηκε στην Αγγλία για να αναλάβει τη διεύθυνση της τοπικής μας εταιρείας Autoglass. Είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος από την ελληνική Carglass®!

Οι σχέσεις σας με τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας εδώ στο Best of Belron. Προσωπικά πιστεύω ότι αν παρακολουθήσεις αυτόν το διαγωνισμό καταλαβαίνεις τον επαγγελματισμό και την πειθαρχεία που απαιτείται μαζί με την τεχνολογία και τα εργαλεία για να αντικατασταθεί ή επισκευαστεί ένα κρύσταλλο. Αν οι ασφαλιστικές εταιρείες το καταλάβουν αυτό, που πιστεύω ότι το καταλαβαίνουν, τότε οι εργασίες μας μαζί τους είναι εξασφαλισμένες. Το πρόβλημα είναι όμως –ένα σύνηθες πρόβλημα- ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα λέει ότι μπορεί να το κάνει φθηνότερα. Και φυσικά μπορεί να γίνει φθηνότερα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει φθηνότερα, αλλά ποιο είναι το αντίτιμο από θέμα ασφάλειας και ποιότητας εξυπηρέτησης; Το κόστος πάντα ήταν το εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουμε. Κάτι που με προβλημάτιζε και με προβληματίζει καθώς η επισκευή και η αντικατάσταση κρυστάλλων αντιπροσωπεύει το 5% των αποζημιώσεων. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε έναν τεχνικό που δεν έχει τα σωστά εργαλεία και την εκπαίδευση που έχουν οι δικοί μας τεχνικοί.

Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στην Ελλάδα;

Φυσικά υπάρχουν ανταγωνιστές. Και φυσικά είναι πιο οικονομικές οι τιμές τους. Και πάντοτε θα υπάρχει κάποιος με καλύτερες τιμές. Πάντοτε. Όμως ένα είναι το σίγουρο. Δεν πρόκειται ποτέ να περιορίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας για να ρίξουμε τις τιμές. Όπως σας είπα και προηγουμένως, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Αυτή είναι η διαφορά μας και μεταφράζεται σε εμπιστοσύνη όταν κάποιος μας προτιμά.

Μήπως τότε να διοργανώσετε το Best of Belron την επόμενη φορά στην Ελλάδα;

Ναι γιατί όχι; Έχουμε αρκετές ιδέες για το πού θα πραγματοποιηθεί το επόμενο μας Best of Belron. Έχετε μεγάλο στάδιο που να χωράει τόσο κόσμο;

Φυσικά! Εξάλλου υποδεχτήκαμε αρκετό κόσμο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Τότε σίγουρα είναι πολύ καλή ιδέα! Εάν υπάρχουν κοντά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις μας, γιατί όχι;


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Gary Lubner: Στο 5% το κόστος αποζημίωσης από θραύση κρυστάλλων! https://www.insurancedaily.gr/gary-lubner-sto-5-to-meso-kostos-apozimiosis-apo-thrausi-krystallon/