Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Generali: Group CFO International Community Meeting στην Αθήνα

Generali

Την Ελλάδα επέλεξε αυτή τη χρονιά η διοίκηση της Generali για τη διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης των οικονομικών διευθυντών των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου. Η διοργάνωση του Group CFO International Community Meeting που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Generali, στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2018 επιβεβαιώνει το ισχυρό ενδιαφέρον του Ομίλου Generali για τη χώρα μας και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν αναλυτικά επίκαιρα θέματα που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς, όπως η εικόνα της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας και οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό ασφαλιστικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Αναλύθηκαν τα σενάρια και οι τάσεις που επικρατούν στον κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συνεισφορά των ασφαλιστικών εταιρειών στην εξασφάλιση του πληθυσμού της Γηραιάς Ηπείρου. Οι συμμετέχοντες οικονομικοί διευθυντές είχαν ακόμη την ευκαιρία να εξετάσουν θέματα που αφορούν στους επιχειρηματικούς στόχους της Generali, με έμφαση στις πολιτικές μείωσης του κόστους λειτουργίας, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των εταιρειών του Ομίλου.

Generali

Με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες την παρουσίαση του διευθύνοντος συμβούλου της Generali Hellas κ. Πάνου Δημητρίου, η οποία ανέλυε τα επιτεύγματα που πέτυχε η εταιρεία σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, καταδεικνύοντας ότι η Generali Hellas τρέχει μπροστά από την αγορά. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της εταιρείας, όπως: η κατά 50% αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων τα τελευταία οκτώ χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η αγορά στο σύνολο της κινείται με αρνητικούς ρυθμούς και ο υπερδιπλασιασμός του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από τους οικονομικούς διευθυντές, αφού δικαιώνουν την επιλογή του Ομίλου να επενδύσει στην Ελλάδα. Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν το επιστέγασμα μιας επιτυχημένης εφαρμογής στην ελληνική αγορά και τις ιδιαιτερότητές της, της στρατηγικής της Generali, η οποία στοχεύει στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας της με μειωμένο λειτουργικό κόστος και την προώθηση απλών και έξυπνων ασφαλιστικών λύσεων.

Generali

Στη διάρκεια των δυο ημερών παραμονής τους στη χώρα μας, οι συμμετέχοντες στο “Group CFO International Community Meeting” είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους πολιτιστικούς θησαυρούς που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη και να ξεναγηθούν στο επιβλητικό Μουσείο της Ακρόπολης. Η επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε σε θερμό κλίμα με όλες τις πλευρές να εκφράζουν την αμοιβαία τους εμπιστοσύνη και τη σύμπνοια με τους στόχους του Ομίλου.

This slideshow requires JavaScript.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Generali: Group CFO International Community Meeting στην Αθήνα! https://www.insurancedaily.gr/generali-group-cfo-international-community-meeting-stin-athina/