ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Generali στηρίζει την επιστημονική κοινότητα στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Π. Δημητρίου: «Eνώνουμε τις δυνάμεις μας με ιδιώτες και δημόσιους φορείς, για να συνδράμουμε στη λήψη ανακουφιστικών μέτρων έναντι στην παγκόσμια πανδημία"

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
15/04/2020
in Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
A A
Η Generali στηρίζει την επιστημονική κοινότητα στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό
Share on Facebook

Αρωγός στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας κορωνοϊούSARS- 19,στέκεται η Generali.

H εταιρεία επέλεξε να στηρίξει μέσω χορηγίας δύο διαφορετικές προσπάθειες, οι οποίες σε συνεννόηση με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς έχουν αναλάβει να παράγουν ειδικό εξοπλισμό, μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας 3Dεκτύπωσης.

Σε συνεννόηση με το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εκβιομηχανικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, η Generali προχωρά στη δωρεά ενός 3D Εκτυπωτή “INTAMSYS FUNMAT HT”.

Διαβάστε Επίσης

Πώς θα συγκρατηθούν οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας – Θα χρειαστούν 5 δις αν συνεχιστεί η πολιτική του 7%

Πώς θα συγκρατηθούν οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας – Θα χρειαστούν 5 δις αν συνεχιστεί η πολιτική του 7%

May 23, 2025
Ασφάλιση για ζημιές και κλοπή σε κινητό, tablet και laptop

Ασφάλιση για ζημιές και κλοπή σε κινητό, tablet και laptop

Apr 28, 2025

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τις προσπάθειες του Εργαστηρίου στην παραγωγή προστατευτικών προσωπίδων τύπου face-shield για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων, βαλβίδων αναπνευστήρων για τους διασωληνωμένους ασθενείς και λοιπών υλικών για τις δομές υγείας, όπου απαιτούνται.

Το Εργαστήριο παρέχει εθελοντικά τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό του, με 3D εκτύπωση του εξοπλισμού. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Διεύθυνση του ΠΕΔΥ στην Κρήτη, που επιβλέπει τις προμήθειες για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, σχετικά με την COVID 19 και την ανάγκη προστατευτικών μασκών προστασίας προσώπου. Ο επιλεγμένος εκτυπωτής έχει την δυνατότητα να εκτυπώσει ακόμη και ιατρικούς βαθμούς πολυμερών peek και ultem, που χρησιμοποιούνται σε εξατομικευμένα ιατρικά εμφυτεύματα.

Όπωςσημειώνει ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ. Νικόλαος Κατσαράκης: «Εκ μέρους του συνόλου της κοινότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Generali για τη δωρεά τρισδιάστατου εκτυπωτή, κατάλληλου για εκτύπωση βιοσυμβατών πολυμερών. Θεωρούμε ότι, μεταξύ άλλων, η προσθήκη αυτή βοηθάει το Πανεπιστήμιό μας να υποστηρίξει στο μέγιστο δυνατό, τις δραστηριότητες των νοσοκομείων αναφοράς που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού στην Κρήτη, και εάν χρειαστεί στη χώρα συνολικά, μέσα από την παρασκευή προϊόντων, όπως ατομικός εξοπλισμός προστασίας. Το Πανεπιστήμιό μας έχει ήδη κατασκευάσει και προωθήσει στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης περί τις 600 μάσκες. Το νούμερο αυτό θα ανέλθει σε περίπου 1000 τις επόμενες μέρες, χωρίς να έχει καλυφθεί η ζήτηση προς το παρόν, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εφικτό με την προσθήκη του τρισδιάστατου εκτυπωτή που μας προσφέρει η Generali. Επιπλέον, θα καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες σε μάσκες ή άλλα είδη ιατρικού εξοπλισμού που θα ζητηθούν».


Επίσης, έχοντας λάβει γνώση του πολύτιμου εθελοντικού έργου που επιτελούν τα μέλη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας “Hellas COVID19 3D PrintingSupplies” και τη συνεργασία τους με το Υπουργείο Υγείας, η Generaliπροχωρά με χορηγία, προκειμένου να συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους για την προμήθεια πρώτων υλών για την εκτύπωση προστατευτικών προσωπίδων και λοιπών υλικών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων.

Η Hella sCOVID19 3D Printing Supplies είναι μια ανεξάρτητη, ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου 2020, ως απάντηση στην επιδημία COVID19, από δύο ιδιώτες που προέρχονται από το χώρο της 3Dεκτύπωσης των κ.κ. Σίμου Κόκκινου και Κωστή Κουτρέτσου.Ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων πρωτοβουλιών στο εξωτερικό, δημιούργησαν μία πανελλαδική κοινότητα ιδιωτών, επαγγελματιών, δημόσιων και ερευνητικών φορέων από τον κλάδο της 3Dεκτύπωσης. Μία κοινότητα που αριθμεί 300 ερασιτέχνες του κλάδου, 81 επαγγελματίες καθώς και πολλούς Δήμους και Πανεπιστήμια. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, έχουν οργανώσει τους επί μέρους φορείς για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες και την εκτύπωση αναλωσίμων.

Όπως σημειώνει ο κ. Σίμος Κόκκινος συντονιστής της ομάδας HELLAS COVID19 3D Printing Supplies: «Η πρωτοφανής αυτή πανδημία και η ραγδαία μεταδοτικότητα της, δημιούργησε μεγάλα κενά στην παροχή προστατευτικού υλικού στους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικότων χωρών που βρισκόταν αντιμέτωπες με αυτή. Έτσι, λοιπόν, όλοι εμείς οι κάτοχοι 3D εκτυπωτών, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε στην κάλυψη αυτών των αναγκών που διαφαινόταν ότι θα προέκυπταν και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πάντα όμως σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας. Η αποδοχή και το πάθος των εθελοντών μας γιαπροσφορά επιβεβαιώθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες της δημιουργίας της ομάδας μας.Έτσι λοιπόν ως σήμερα έχουμε παραδώσει πάνω από 7000 ασπίδες προστασίας στις αποθήκες υγειονομικών Υλικών του Υπουργείου Υγείας. Η βοήθεια που απλόχερα μας δόθηκε από την Generali, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε το έργο μας».

Από την κοινότητα για την κοινότητα

Στις 13 Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Generali ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου 100 εκ. ευρώ για να ενισχύσει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην προσπάθεια αυτή έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Generaliπου συνθέτουν μια παγκόσμια κοινότητα 72.000 ατόμων.Κάθε εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να κάνει, εθελοντική ατομική δωρεά στο Ειδικό Ταμείο για την Αντιμετώπιση της Covid-19. Το ποσό που συγκεντρώνεται από την κάθε εταιρία του Ομίλου, χρησιμοποιείται για την οικονομική ενίσχυση τοπικών δράσεων και εγχειρημάτων.

Όπως σημειώνει ο CEO της Generali κ. Πάνος Δημητρίου: «Ως ασφαλιστικός οργανισμός επενδύουμε καθημερινά σε λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να ζούνε μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή, αντιμετωπίζοντας, τόσο προβλεπόμενες όσο και έκτακτες καταστάσεις. Πιστεύουμε ότι η χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπως αναδεικνύεται και στην περίπτωση αυτή, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Με σύνθημά μας“από την κοινότητα για την κοινότητα”, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ιδιώτες και δημόσιους φορείς, για να συνδράμουμε στη λήψη ανακουφιστικών μέτρων έναντι στην παγκόσμια πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας. Σε αυτήν τη μάχη οι άνθρωποι της Generali δηλώνουμε «παρών», ενώ μελετούμε και μελλοντικά μέτρα».

Tags: GeneraliΚορωνοϊός
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Η Groupama λαμβάνει την κορυφαία πιστοποίηση EthosPlatinum για 2η συνεχόμενη χρονιά
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Groupama λαμβάνει την κορυφαία πιστοποίηση EthosPlatinum για 2η συνεχόμενη χρονιά

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Μια πράξη αγάπης από την Affidea: Η φιλανθρωπική παράσταση που ένωσε το κοινό για τα παιδιά που έχουν ανάγκη
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μια πράξη αγάπης από την Affidea: Η φιλανθρωπική παράσταση που ένωσε το κοινό για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025
Περί λαού, κοινωνικών αντιθέσεων, λαϊκισμού και αστικού πολιτισμού
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Περί λαού, κοινωνικών αντιθέσεων, λαϊκισμού και αστικού πολιτισμού

by Insurancedaily editorial team
May 9, 2025 - Updated on May 12, 2025
Το EEA αρωγός σε μία πιο «πράσινη» Αθήνα
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το EEA αρωγός σε μία πιο «πράσινη» Αθήνα

by Insurancedaily editorial team
May 7, 2025
Clean Up – Safety Day του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Clean Up – Safety Day του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ

by Insurancedaily editorial team
May 7, 2025
Νέα δενδροφύτευση του ΕΕΑ στο Άλσος Ευελπίδων αύριο στις 17:00
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Νέα δενδροφύτευση του ΕΕΑ στο Άλσος Ευελπίδων αύριο στις 17:00

by Insurancedaily editorial team
May 5, 2025
H Groupama ανακαινίζει δύο Κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

H Groupama ανακαινίζει δύο Κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS

by Insurancedaily Editorial Team
May 5, 2025
Ο γλύπτης Θόδωρος, η τεχνολογία στην Τέχνη και η διάρκεια της Γλυπτικής
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο γλύπτης Θόδωρος, η τεχνολογία στην Τέχνη και η διάρκεια της Γλυπτικής

by Insurancedaily editorial team
Apr 29, 2025
Τον Ιούνιο το NN Social Innovation Startup Award
Διεθνείς Ειδήσεις

Τον Ιούνιο το NN Social Innovation Startup Award

by Insurancedaily editorial team
Apr 23, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
home-300x250gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ