Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιάννης Μπιρμπίλης: Το brand της Εθνικής μας δίνει δύναμη

Γ. Μπιρμπίλης

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Κέρκυρας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – επισκεφτήκαμε τον κ. Γιάννη Μπιρμπίλη, Διευθυντή Γραφείων Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής στην πόλη και μιλήσαμε μαζί του σχετικά με την παρουσία της Εταιρείας στο νησί όπως επίσης και την εικόνα που έχει σχηματίσει ο ίδιος για την τοπική αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ

Από πότε διατηρεί η Εθνική Ασφαλιστική παρουσία στο νησί και από πότε γραφεία πωλήσεων; Σήμερα ποιος «φέρνει» την παραγωγή στην Εταιρεία από το νησί της Κέρκυρας;

Η Εθνική Ασφαλιστική δραστηριοποιείται στο νησί της Κέρκυρας από το 1973 με τη μορφή υποκαταστήματος διοικητικών υπαλλήλων που εξυπηρετούσαν κυρίως γενικούς κλάδους. Τη δεκαετία του 1980 που αναπτύχθηκε ο κλάδος ζωής έγινε ένα γραφείο πωλήσεων.

Σήμερα τον κύριο όγκο παραγωγής στον κλάδο ζωής τον φέρνουν οι συνεργάτες του γραφείου μου, και όσον αφορά στους γενικούς κλάδους σε σχέση με τα άλλα κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων έχουμε πολύ σοβαρή παρουσία, μάλιστα το γραφείο μου το 2014 βραβεύτηκε σαν το καλύτερο γραφείο της Εταιρείας μας σε όλη τη χώρα για την αύξηση των νέων εργασιών γενικών κλάδων.

Η δική σας διαδρομή στο επάγγελμα ποια είναι; Πότε αναλάβατε Διευθυντής του γραφείου Πωλήσεων;

Είμαι στο επάγγελμα από το 1990 , και το 1992 έγινα ομαδάρχης.Έκτοτε ακολούθησα όλη την ιεραρχία της Εταιρείας μου και το 2008 έγινα προϊστάμενος γραφείου. Εκείνη την εποχή δημιουργήθηκε κι άλλο ένα γραφείο πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όμως το 2016 τα δύο γραφεία ενώθηκαν κάτω από τη διεύθυνσή μου.

Ανήκετε στην Επιθεώρηση Αρμπουνιώτη με έδρα την Πάτρα. Δεδομένου της μεγάλης απόστασης που σας χωρίζει ακολουθείτε διαφορετική στρατηγική από αυτήν της Επιθεώρησης;

Η σχέση μου με τον Συντονιστή Επιθεωρητή κ. Αρμπουνιώτη είναι σε υψηλό επίπεδο και καθόλου οι συνεργάτες μου κι εγώ δεν νιώθουμε τη φυσική απόσταση, άλλωστε οι στόχοι μας είναι κοινοί, δηλαδή οι συνεργάτες μας να είναι παραγωγικοί και ευχαριστημένοι με ό,τι κάνουν και παράλληλα, να αναπτύσσουμε νέους που θα τους μεταφέρουμε τις γνώσεις μας κι εκείνοι αντίστοιχα, τον αέρα της ανανέωσης που χρειαζόμαστε.

Το χαρτοφυλάκιό σας πώς χωρίζετε; Λόγω του agency που διατηρείτε επενδύετε στον κλάδο Ζωής και Υγείας;

Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου μας είναι στον κλάδο υγείας και αποταμίευσης περίπου στο 65% , λόγω της φυσιογνωμίας του εταιρικού δικτύου που υπηρετώ, πιστεύω πως οι ασφαλίσεις προσώπων είναι το κυρίαρχο μοντέλο. Οι εταιρείες περιμένω το επόμενο διάστημα να επεκταθούν σε ασφαλίσεις ζωής με μεγάλα κεφάλαια κ ανταγωνιστικό ασφάλιστρο, σε ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα κ.λπ. γενικά μετά την παρατεταμένη κρίση αναμένω να αλλάξει αρκετά το ασφαλιστικό τοπίο.

Πόσους ασφαλιστές έχει το γραφείο σας; Στρατολογείτε νέους ασφαλιστές στο επάγγελμα;

Το γραφείο μας στην Κέρκυρα έχει έναν προϊστάμενο ομάδας με 8 συνεργάτες, μία ομάδα 5 ατόμων που ανήκουν στην direct ομάδα μου και μία δόκιμη ομάδα 5 νέων συνεργατών με έναν υποψήφιο ομαδάρχη, συνολικά 20 συνεργάτες κι έχουμε κι ένα υποκατάστημα στο νομό Θεσπρωτίας με 5 ακόμα συνεργάτες μαζί με τον υπεύθυνο γραφείου. Είναι αυτονόητο πως η συνεχής ανάπτυξη νέων ατόμων με σωστή επιλογή βελτιώνουν την κουλτούρα του ασφαλιστικού κλάδου στο νησί μας.

Σε επίπεδο ανταγωνισμού ποια είναι η εικόνα που έχετε; Υπάρχει; Είναι υγιής; Το brand της Εθνικής σας διαφοροποιεί;

Όταν σε ενδιαφέρει ο πολίτης του τόπου σου να έχει οπωσδήποτε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο από έναν επαγγελματία του χώρου τότε μιλάμε για συναγωνισμό. Οι προϋποθέσεις σήμερα για έναν επαγγελματία που απαιτούνται σβήνει τις κακές πρακτικές αρκετά, για τους πραγματικούς επαγγελματίες υπάρχει απίστευτη δυναμική και σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ο κλάδος μας τολμά να σχεδιάζει και να προσδοκά προοπτικές. Είναι αλήθεια ότι το brand της Εθνικής μας δίνει δύναμη, κάθε εβδομάδα δίνουμε αρκετές αποζημιώσεις στον κλάδο υγείας, και πολλά αποταμιευτικά προγράμματα έχουν λήξει. Όλα τα παραπάνω μας δίνουν προστιθέμενη αξία στο δύσκολο έργο μας, και μια επιπλέον απόδειξη πως αξίζει όσα κάνουμε στην καθημερινότητά μας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιάννης Μπιρμπίλης: Το brand της Εθνικής μας δίνει δύναμη! https://www.insurancedaily.gr/giannis-birbilis-brand-tis-ethnikis-mas-dini-dynami/