Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιατί άλλαξε η διοίκηση της DAS

DAS

Ένα περισσότερο κεντρικοποιημένο μοντέλο ανάπτυξης στην Ελλάδα φαίνεται ότι ακολουθεί η ERGO International, μετά και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε σχετικά με τη διοίκηση της DAS Ελλάδας.

του Πλάτωνα Τσούλου

Το γεγονός ότι στις τρεις από τις πέντε θέσεις του ΔΣ της Εταιρείας τοποθετήθηκαν στελέχη της ERGO, δείχνει ξεκάθαρα ότι η DAS ελέγχεται πλέον, έμμεσα, από την ERGO, δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι χάνει την επιχειρησιακή της αυτοτέλεια.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του Ομίλου στο ID, η DAS θα συνεχίσει να έχει διαφοροποιημένη πολιτική έναντι της ERGO και οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη διοίκησή της. Προφανώς και θα υπηρετούν καταρχήν τη θέση της Εταιρείας στην αγορά, η “γραμμή“ που θα ακολουθεί θα καθορίζεται από τους Γερμανούς μετόχους με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο καθορίζονταν μέχρι και σήμερα, ενώ αυτό το οποίο ουσιαστικά αλλάζει έχει κυρίως να κάνει με την υλοποίηση των όποιων αποφάσεων λαμβάνονται. Βέβαια, σημειώνουν κύκλοι της αγοράς, ότι η ERGO International αποκτά μια πιο ενοποιημένη εικόνα και στρατηγική στην Ελλάδα.

Το γεγονός και μόνο ότι και στις δύο θυγατρικές εταιρείες της ο κ. Θ. Κοκκάλας κατέχει ηγετική θέση (CEO στην ERGO και Πρόεδρος μη εκτελεστικός στην DAS), όπως και η παρουσία δύο ακόμη στελεχών της ERGO στη διοίκηση της DAS με τα οποία η ERGO αποκτά, τουλάχιστον τυπικά, τον έλεγχο της “αδελφής“ εταιρείας σε επίπεδο Δ.Σ., δείχνουν ότι οι μέτοχοι θέλησαν να αλλάξουν κάποιες από τις ισορροπίες στην DAS.

Πάντως, κατά τη διοίκησή της, η πορεία της θα συνεχίσει να είναι η ίδια, απόλυτα διακριτή δηλαδή έναντι της ERGO, ενώ μένει να φανεί αν θα αλλάξει, σε τι βαθμό και πότε η στρατηγική της.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί άλλαξε η διοίκηση της DAS! https://www.insurancedaily.gr/giati-allaxe-diikisi-tis-das/