Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιατί η Ασπίς προκαλεί ακόμη το μεγαλύτερο πονοκέφαλο

ΑΣΠΙΣ

Παρά τη δεκαετία που έχει παρέλθει από τότε που οι εταιρείες του ομίλου Ασπίς έχασαν τις άδειες λειτουργίας τους, οι Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Commercial Value, Genrral Union και Genral Trust συνεχίζουν, σε σύνολο, να κοστίζουν περισσότερο στο Επικουρικό Κεφάλαιο από κάθε άλλη ασφαλιστική εταιρεία που κατέβασε ρολά.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Τα τελευταία στοιχεία του φορέα για τις αποζημιώσεις που κατέβαλε κατά την περίοδο του τέταρτου τριμήνου του 2018 είναι αποκαλυπτικά. Βάσει αυτών, σε ένα σύνολο πληρωμών 29 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό περί τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσε υποχρεώσεις των εταιρειών του πάλαι ποτέ ισχυρού ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Ο αμέσως επόμενος υψηλότερος… λογαριασμός αποζημιώσεων είχε να κάνει με τη Διεθνή Ένωση και ήταν 7,4 εκατ. ευρώ και ο τρίτος βαρύτερος… λογαριασμός με την Ευρωπαϊκή Πρόνοια και ήταν 3,2 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησαν η Evima με 2,1 εκατ. ευρώ, η EOS Insurance με 1,5 εκατ. ευρώ και η Eurostar με αποζημιώσεις συνολικής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο συνεχίζει να καταβάλλει αποζημιώσεις για 20 ανακληθείσες ασφαλιστικές εταιρείες σε ένα σύνολο 43 εταιρειών των οποίων,ιστορικά, οι άδειες λειτουργίας τους ανακλήθηκαν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί η Ασπίς προκαλεί ακόμη το μεγαλύτερο πονοκέφαλο! https://www.insurancedaily.gr/giati-aspis-prokali-akomi-megalytero-ponokefalo/