ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Γιατί μάζευε στα κρυφά η Google δεδομένα υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών


“Project Nightingale”, αυτή είναι η ονομασία του σχεδίου συλλογής δεδομένων εκατομμυρίων Αμερικανών που γινόταν εν αγνοία τους από την Google και το νοσοκομειακό σύστημα Ascension, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal και του Business Insider.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών στα οποία είχαν πρόσβαση -χωρίς ‘άδεια- οι δύο εταιρείες ήταν φάκελοι νοσοκομείου, διαγνώσεις, ιστορικά και αποτελέσματα εργαστηρίων. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ούτε οι γιατροί ούτε οι ασθενείς είχαν γνώση ότι 150 υπάλληλοι της Google είχαν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.

Η Google, όπως αναφέρεται, συγκέντρωνε τα εν λόγω δεδομένα προκειμένου να αναπτύξει σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα συμβάλλει στη βελτίωση της αντιμετώπισης των ασθενών. Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Amazon, η Microsoft και η Google αναπτύσσουν συστήματα για την βιομηχανία υγείας των ΗΠΑ, που φτάνει τα 3,5 τρις, με cloud υπηρεσίες και τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: Business Insider


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί μάζευε στα κρυφά η Google δεδομένα υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών! https://www.insurancedaily.gr/giati-mazeye-sta-kryfa-i-google-dedomena-yge/