ΔΙΕΘΝΕΙΣ

H AIG οφείλει να καλύψει την υπεράσπιση του B. Cosby

The Spokesman-Review

Απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου αναφέρει ότι η American International Group Inc. έχει καθήκον να υπερασπιστεί τον Bill Cosby στη δικαστική διαμάχη που αφορά δυσφήμηση και σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες.

Το 2014 και το 2015, εννέα γυναίκες υπέβαλαν τρεις ξεχωριστές αγωγές ισχυριζόμενες ότι ο κ. Cosby τους είχε δυσφημήσει δημόσια απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους περί σεξουαλικής επίθεσης.

Η AIG που εδρεύει στη Νέα Υόρκη αρχικά συμφώνησε να καλύψει με το συμβόλαιο την υπεράσπιση με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων της και στη συνέχεια κατέθεσε αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, ζητώντας να δηλωθεί ότι λόγω της εξαίρεσης σε περίπτωση «sexual misconduct » που υπάρχει στο συμβόλαιο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της δίκης.

Ο κ. Cosby ισχυρίστηκε ότι “η πηγή των τραυματισμών που υπέστησαν οι γυναίκες δεν ήταν αποτέλεσμα κακής σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλά δυσφημιστικές δηλώσεις”. Μετά από μια προσεκτική εξέταση των όρων του συμβολαίου τριμελής επιτροπή συμφώνησε με το πρώτο δικαστήριο και αποθάνθηκε ότι η AIG είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τον κ. Cosby με βάση την ευρύτερη έννοια της “σεξουαλικής κακομεταχείρισης” σαν όρο στα συμβόλαια.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “με επιφύλαξη σημειώνουμε επίσης ότι αυτή η έφεση αποφασίζει μόνο το ζήτημα της κάλυψης για την παροχή υπεράσπισης. Η κάλυψη για τυχόν αποζημίωση που μπορεί να απονεμηθεί σε περίπτωση μη επιτυχούς υπεράσπισης μπορεί να οδηγήσει σε γεγονότα πέρα ​​από τα σχετικά. ” Ο κ. Cosby βρέθηκε ένοχος για τρεις περιπτώσεις επίθεσης τον Απρίλιο.

Πηγή: Business Insurance


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
H AIG οφείλει να καλύψει την υπεράσπιση του B. Cosby! https://www.insurancedaily.gr/h-aig-ofili-na-kalypsi-tin-yperaspisi-tou-b-cosby/