Ασφαλιστικές Ειδήσεις

H Fujitsu κάνει disruption στην ασφαλιστική αγορά


Η Fujitsu είναι ο τελευταίος τεχνολογικός κολοσσός που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επεκταθεί στην ιδιωτική ασφάλιση. Για αυτό και προσέλαβε τον διαμεσολαβητή Manan Sagar, που έχει στο παρελθόν εργαστεί για τις Willis Towers Watson, Lockton, Allied, Gallagher και Capita. Παρέχοντας υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου, ανίχνευσης και πολλά wearables η fujitsu φιλοδοξεί να καταστεί ο τέταρτος παίκτης στο μοντέλο ασφαλιστική εταιρεία-διαμεσολαβητής-καταναλωτής.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με τις Marsh, Willis Towers WatsonAIG και Allianz. Όταν στον Sagar προτάθηκε να γίνει Chief Technology Officer της εταιρείας ο ίδιος απάντησε ότι “ήρθατε στο λάθος άνθρωπο”. Η αρχική του σύγχυση ήταν λογική, καθώς ο Sagar σε όλη του την πορεία υπήρξε διαμεσολαβητής.

“Κατάλαβα πολύ γρήγορα”, αναφέρει “ότι έψαχναν κάποιο για να πάρει την τεχνολογία που αυτοί έχουν ήδη εφαρμόσει στον κατασκευαστικό κλάδο, την αερόπλοια και τις μεταφορές και να την προσαρμόσει στις ασφάλειεςΑυτό μέχρι τώρα δεν είχε γίνει και όχι επειδή δεν υπήρχε η τεχνολογίααλλά γιατί η φύση της ασφαλιστικής αγοράς είναι οπισθοδρομική”  


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
H Fujitsu κάνει disruption στην ασφαλιστική αγορά! https://www.insurancedaily.gr/h-fujitsu-kanei-disruption-stin-asfalistiki-agora/