Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Ηράκλειο: Με 4 Νοσοκομεία στο νομό ο κόσμος ενδιαφέρεται για ασφάλιση υγείας


klados zois kai ugiasΟλοκληρώνουμε το ρεπορτάζ μας “Επαρχία Αγάπη μου – Ηράκλειο Κρήτης” παρουσιάζοντας την εικόνα που σχηματίσαμε για την Ασφαλιστική Αγορά του κλάδου Ζωής & Υγείας στο Νομό. Στο ρεπορτάζ συμμετείχαν συνδεδεμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και ανεξάρτητοι ασφαλιστές από τις Ασφαλιστικές εταιρείες Generali, Groupama, Interamerican, Interlife, Metlife, ΑΤΕ, ΕΘΝΙΚΗ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιντερσαλόνικα, Συνεταιριστική & Υδρόγειο.  

Κλάδος Ζωής & Υγείας   

Σε αυτό τον κλάδο κυριαρχούν τα agency των εταιρειών.

MetLife, Interamerican, Generali, Εθνική, Ευρωπαϊκή Πίστη και ΑΤΕ είναι οι βασικοί πάροχοι συμβολαίων υγείας που εξυπηρετούν τον κόσμο σε Ηράκλειο Κρήτης. Στο Νομό υπάρχουν δύο κρατικά νοσοκομεία σε καλή κατάσταση (το Πανεπιστημιακό & το Βενιζέλιο) αλλά και δύο ιδιωτικές κλινικές (Creta InterClinic & Ασκληπιείον), ενώ σύμφωνα με τους ασφαλιστές τα λίγα διαγνωστικά κέντρα που υπάρχουν (Ιατρικό Κρήτης & Euromedica) ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εταιρειών. Στο Νομό υπάρχει επίσης και μια ιδιωτική μαιευτική κλινική που ανήκει στον όμιλο της Euromedica (Μητέρα).

Η τάση στον κλάδο υγείας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι αυξητική με τον κόσμο που είτε χρωστάει στο ταμείο του είτε είναι άνεργος, να αναζητά οικονομικά νοσοκομειακά συμβόλαια προκειμένου να νιώθει ότι δεν είναι εκτεθειμένος σε θέματα υγείας.

“Ο κόσμος… μας είπαν οι ασφαλιστές θέλει αλλά δεν έχει τα χρήματα. Πρωτίστως τον ενδιαφέρει η υγεία του και εν συνεχεία ένα συμβόλαιο ζωής ή επενδυτικό.”

Και όχι οποιαδήποτε κάλυψη της υγείας του. Όπως μας δήλωσε ο κ. Παπαδημητράκης, Διευθυντής του υποκαταστήματος της Interamerican στο Νομό, οι κάτοικοι έχουν πλέον ανάγκη και αναζητούν ολοκληρωμένα συστήματα υγείας τα οποία θα αντικαταστήσουν τις ελλείψεις στο κρατικό σύστημα υγείας. Προσέξτε, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και όχι απλά συμβόλαια. Πρέπει ο ασφαλιστής να είναι έτοιμος να παρέχει στον ενδιαφερόμενο μια συνολική κάλυψη. Κάτι που σε πολλές περιοχές της περιφέρειας δεν είναι εφικτό λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν σε υποδομές. Κάτι που στο Ηράκλειο της Κρήτης όμως δεν υφίσταται με αποτέλεσμα οι εταιρείες που μπορούν να παρέχουν αυτού του είδους τις καλύψεις να έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Και δεν είναι τόσο οι καλύψεις μας είπαν, που πάνω κάτω έχουν μικρές διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία – ανάλογα πάντα τι θέλει και ο πελάτης – όσο οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι που ξέρουν καλά τη δουλειά τους και μπορούν να προσφέρουν από ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα μέχρι και επενδυτικές – συνταξιοδοτικές λύσεις στους ενδιαφερόμενους.

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι όπως αυτοί που συναντήσαμε στις επισκέψεις μας στα γραφεία των εταιρειών ΑΤΕ, ΕΘΝΙΚΗ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican & MetLife, που έχοντας αποκομίσει γνώσεις από το agency των εταιρειών τους μας μίλησαν για την ιδιαιτερότητα της εποχής και πως είναι ευκαιρία για τους ίδιους να διεισδύσουν σε μια αγορά που ακόμα έχει πολλά να δείξει.

Μια αγορά που σήμερα ενδιαφέρεται για ασφάλιση υγείας αλλά αύριο θα αναζητήσει τους επαγγελματίες που θα τους βοηθήσουν στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Όπως μας δήλωσε και ο υπεύθυνος της MetLife στο Ηράκλειο κ. Κουκουριτάκης, η αγορά στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο τόσο στο κομμάτι της Υγείας που τώρα έχει αρχίσει και “ξυπνάει” όσο και στα αποταμιευτικά – συνταξιοδοτικά προγράμματα που θα απασχολήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες στο μέλλον.

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας για την ασφαλιστική αγορά στο νομό Ηρακλείου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 με την πρώτη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Φραγκιαδάκη, Ασφαλιστικού Πράκτορα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =

To Top