Ασφαλιστικές Ειδήσεις

The Human Safety Net: H παγκόσμια “ΜΚΟ” του ομίλου Generali


Σε ολικό μετασχηματισμό φαίνεται πως έχει αποφασίσει να περάσει ο όμιλος Generali καθώς μετά την απόφασή του να μειώσει την παρουσία του παγκοσμίως (παραμένοντας σε 25 χώρες και στην Ελλάδα, από τις συνολικά 40 χώρες που μέχρι τώρα είχε δραστηριότητα) προχώρησε και σε σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τον άλλο μεγάλο άξονα του Ομίλου, αυτού της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

του Νίκου Μωράκη

Βλέποντας τα αποτελέσματα εξαμήνου 2017 να ισχυροποιούνται (λειτουργικό κέρδος αυξημένο κατά 4.1% & καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 3.7%) ο όμιλος Generali προχώρησε την περασμένη Τετάρτη και στην επίσημη προγραμματισμένη ανακοίνωση μιας μεγαλεπήβολης πολυεπίπεδης πρωτοβουλίας αυτής της αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου Procuratie Vecchie στην πλατεία Αγίου Μάρκου καθώς και των βασιλικών κήπων της Βενετίας. Μιας πρωτοβουλίας που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις εργασίες της νέας κοινότητας που δημιούργησε στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του για Κοινωνική Υπευθυνότητα εν ονόματι The Human Safety Net.

To The Human Safety Net, το οποίο θα στεγαστεί στο Procuratie Vecchie – όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες – θα πρωταγωνιστήσει ως ο βασικός μοχλός του Ομίλου παγκοσμίως σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μη φέροντας μάλιστα το brand της Generali.

Ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου Generali, Gabriele Galateri di Genola στην ομιλία του για τη παρουσίαση του The Human Safety Net

Μια απόφαση που σύμφωνα με δήλωση που μας έκανε ο Simone Bemporad, υπεύθυνος επικοινωνίας & δημοσίων σχέσεων του Ομίλου, πάρθηκε με σκοπό η κοινότητα να περάσει το μήνυμα ότι δεν είναι μια ακόμη “τεχνική μάρκετινγκ” για την προβολή της εταιρείας αλλά μια ουσιαστική πρακτική εταιρικής υπευθυνότητας που αποσκοπεί να υποστηριχθούν ευπαθείς ομάδες ανθρώπων με πραγματικές ανάγκες.

Από αριστερά: David Chipperfield ο αρχιτέκτονας που θα αναλάβει την αναστήλωση του Procuratie Vecchie, Luigi Brugnaro, Δήμαρχος της Βενετίας, Philippe Donnet Γενικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος Generali Group, Simone Bemporad, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Generali Group & Emma Ursich, Γενική Γραμματέας The Human Safety Net Foundation

Το The Human Safety Net θα κάνει χρήση του δικτύου που έχει η Generali παγκοσμίως -74.000 εργαζόμενοι σε 25 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα – προκειμένου να βοηθήσει τρεις συγκεκριμένες κοινότητες ανθρώπων.

  • Οικογένειες 

Η κοινότητα θα υποστηρίξει πάνω από 30.000 οικογένειες με βιοποριστικά προβλήματα με σκοπό τα παιδιά σε αυτές τις οικογένειες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και ερεθίσματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους. Σύμφωνα με την Generali 8 εκατ. παιδιά έως 6 ετών στην Ευρώπη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας τη στιγμή που σε αυτή την τρυφερή ηλικία διαμορφώνεται ο χαρακτήρας τους.

  • Πρόσφυγες

Η κοινότητα έχει σκοπό να υποστηρίξει πάνω από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις από πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Generali πάνω από 2.3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη από το 2015 με το 50% αυτών να κινδυνεύουν από μακράς διάρκειας ανεργία. Καθώς λοιπόν πολλοί από αυτούς έχουν υψηλό επίπεδο σπουδών και γνώσεων η κοινότητα θέλει να τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες πραγματικότητα.

  • Νεογέννητα

Η κοινότητα θέλει να βοηθήσει στη μείωση του συνδρόμου “αιφνίδιου θανάτου” που προκαλείται στα νεογέννητα και είναι υπεύθυνος για 5.000 θανάτους το χρόνο στην Ευρώπη και περισσότερες από 150.000 παθογένειες στην Ασία. Η Generali σκοπεύει μέσω του The Human Safety Net να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει επαγγελματίες προκειμένου να συμβάλλει στην αποφυγή τουλάχιστον 1.000 περιπτώσεων από αυτήν τη θανάσιμη ασθένεια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
The Human Safety Net: H παγκόσμια "ΜΚΟ" του ομίλου Generali! https://www.insurancedaily.gr/human-safety-net-h-pagkosmia-mko-tou-omilou-generali/