ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Η AIG πουλά για 1,8 δις την Fortitude Re στην Carlyle και την T.D. Holdings


Ο αμερικανικός διεθνής όμιλος της AIG σκοπεύει να πωλήσει το μεγαλύτερο μέρος της Fortitude Re σε εταιρεία του Ομίλου Carlyle και της ιαπωνικής εταιρείας T & D Holdings για 1,8 δισ. Δολάρια.

Σύμφωνα με το Insurancejournal ο σχεδιασμός είναι να δημιουργηθεί ένα νέο fund από την Carlyle και την TD και η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020 με την επιφύλαξη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και άλλων συνήθων όρων κλεισίματος.

Σύμφωνα με τις εμπλεκόμενες εταιρείες, με τη συναλλαγή θα συνεχιστεί η προσπάθειατης AIG η Fortitude Re να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία και να αποτελέσει κορυφαία εταιρεία στην αναδρομική αντασφάλιση (retroactive reinsurance).

Ο Brian Duperreault, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIG, δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα στη στρατηγική της AIG για την αντιμετώπιση των παλαιών υποχρεώσεών της.

“Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας για την αποτελεσματική διαχείριση των παλαιών μας υποχρεώσεων, με την περαιτέρω προετοιμασία της Fortitude Re για ανεξαρτησία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον ισολογισμό μας και διατηρώντας την πρωταρχική μας εστίαση στην τήρηση των δεσμεύσεων των ασφαλισμένων και των ρυθμιστικών δεσμεύσεων”, δήλωσε ο Duperreault. “Η τεχνογνωσία της Carlyle στην απόσπαση και την παγίωση των εταιρειών είναι ανεκτίμητη μέχρι σήμερα και προσβλέπουμε στην συνεργασία και την T & D, με την οποία έχουμε μια μακροχρόνια σχέση στην Ιαπωνία”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η AIG πουλά για 1,8 δις την Fortitude Re στην Carlyle και την T.D. Holdings! https://www.insurancedaily.gr/i-aig-poyla-gia-18-dis-tin-fortitude-re-stin-carlyle-kai-tin-t-d-holdings/