Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η DARAG εξαγοράζει τη σουηδική Ikano Försäkring AB

run off, εξαγορά

Ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός Όμιλος DARAG, που ειδικεύεται στις συναλλαγές run-off, ανακοίνωσε τη συμφωνία να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της Ikano Försäkring AB, της σουηδικής ασφαλιστικής με έδρα στη Στοκχόλμη και μέλος του διεθνούς Ομίλου Ikano Group.

Ο Όμιλος Ikano έχει έδρα στο Λουξεμβούργο και δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ασφάλισης, της βιομηχανικής παραγωγής, του real estate και του λιανικού εμπορίου. Το ακριβές αντίτιμο της συναλλαγής δεν έγινε γνωστό.

Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται η σχετική έγκριση της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής της Σουηδίας (SFSA). Μέσω της συμφωνίας με τη DARAG η Ikano πετυχαίνει την οριστική οικονομική και νομική διευθέτηση του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου.

Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί για την DARAG την 24η συναλλαγή run-off σε 13 χώρες, και ανεβάζει το συνολικό όγκο συναλλαγών επάνω από τα 660 εκατομμύρια ευρώ. «Η πρόσφατη συμφωνία με την Ikano σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολλά υποσχόμενης χρονιάς για τη DARAG», σχολίασε ο κ. Zsolt Szalkai, Group Chief Liability Officer της DARAG.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι η Αγορά των ανενεργών χαρτοφυλακίων (legacy business) στην Ευρώπη θα πετύχει ένα νέο υψηλό το 2017, καθώς η (αντ)ασφαλιστική Αγορά αναγνωρίζει πλέον ότι οι λύσεις run-off αποτελούν ζωτικό στοιχείο του κύκλου ζωής ενός ασφαλιστικού προϊόντος, βοηθώντας τις εταιρείες να μειώσουν το διαχειριστικό κόστος, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη μεταβλητότητα της Αγοράς και να πετύχουν καλύτερες κεφαλαιακές αποδόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Zsolt Szalkai.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η DARAG εξαγοράζει τη σουηδική Ikano Försäkring AB! https://www.insurancedaily.gr/i-darag-exagorazi-ti-souidiki-ikano-forsakring-ab/