Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Νέα Δημοκρατία ο μεγάλος νικητής Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών εκλογών


Αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ψήφων (η διαδικασία βρίσκεται στο 76,28% για τις Ευρωεκλογές & στο 82,33% για τις Περιφερειακές) τα αποτελέσματα αναδεικνύουν ξεκάθαρο νικητή των Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών εκλογών τη Νέα Δημοκρατία.   

Στις Ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33.27%, 9.5 μονάδες πιο πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό στο 23,76% ενώ το μεγάλο come back είναι αυτό του ΚΙΝΑΛ το οποίο κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση με 7.55% αφήνοντας πίσω του ΚΚΕ στην 4η θέση και Χρυσή Αυγή στην 5η. Εντυπωσιακός είναι και ο χάρτης της Επικράτειας που δείχνει τη σαρωτική νίκη του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη με εξαίρεση τους νομούς Άρτας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Χανίων, Ροδόπης και τη Β’ Πειραιώς.

Στις Περιφερειακές εκλογές από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με το «καλημέρα» η ΝΔ κέρδισε 5 περιφέρειες (Νότιου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας & Κεντρικής Μακεδονίας) με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει 1, αυτή της Κρήτης. 

Την επόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί και ο δεύτερος κύκλος εκλογών για τις περιφέρειες και για τους δήμους με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να ζητά Εθνικές εκλογές οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου.  


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Νέα Δημοκρατία ο μεγάλος νικητής Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών εκλογών! https://www.insurancedaily.gr/i-nea-dimokratia-o-megalos-nikitis-eyr/