Ασφαλίσεις Αγροτών

Η Zurich “ποντάρει” στην ασφάλιση αγροτικών καλλιεργειών στις ΗΠΑ


crop1Τις δραστηριότητες της Wells Fargo στις ασφαλίσεις αγροτών και καλλιεργειών συμφώνησε να αποκτήσει η Zurich Insurance καταβάλλοντας έως και 1,05 δισ. δολάρια, ποσό που ήταν διαθέσιμο καθώς δεν προχώρησε στην εξαγορά της βρετανικής RSA νωρίτερα μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Wells Fargo, η Zurich θα εξαγοράσει την Rural Community Insurance Services (RCIS), η οποία εξειδικεύεται στην ασφάλιση πάνω από 130 διαφορετικών καλλιεργειών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Η Zurich ακολουθεί το παράδειγμα των HCC Insurance Holdings και Starr Cos. (του Maurice “Hank” Greenberg) και επεκτείνεται στις ασφαλίσεις αγροτών και καλλιεργειών με σκοπό τη διαφοροποίηση των κινδύνων, ποντάροντας παράλληλα στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ζήτησης για τρόφιμα.

Τα εν λόγω συμβόλαια προστατεύουν τους αγρότες από ζημιές που προκαλούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ οι κρατικές επιχορηγήσεις συμβάλλουν στην απορρόφηση των ζημιών του κλάδου.

Με την εξαγορά της RCIS, η Zurich αποκτά μερίδιο της τάξης του 20% σε μία άκρως οργανωμένη αγορά που προσφέρει σχετικά ενδιαφέρουσες χρηματικές ροές, εκτιμά ο αναλυτής της Vontobel, Stefan Schuermann. Η Zurich εκτιμάται ότι θα προσθέσει καθαρά ασφάλιστρα ύψους 1,6 δις. δολαρίων έως το 2017, αυξάνοντας τον τζίρο της ελβετικής ασφαλιστικής κατά 3,5%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Zurich "ποντάρει" στην ασφάλιση αγροτικών καλλιεργειών στις ΗΠΑ! https://www.insurancedaily.gr/i-zurich-pontari-stin-asfalisi-agrotikon-kalliergion-stis-ipa/