Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ινδία: Πρόκληση για τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις η αγορά των US $50 δισ.


hdfc_bank_houseΗ Ινδία, είναι μια τεράστια, αναδυόμενη οικονομία και πολλά υποσχόμενη ασφαλιστική αγορά, δεδομένου πως πλέον άνοιξε τις πύλες της στους ξένους επενδυτές. Η ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο της χώρας, επιτρέπει στους ξένους επενδυτές να αυξήσουν την ασφαλιστική τους παρουσία, κατέχοντας το 49% (από το 26% που ήταν έως σήμερα) του μετοχικού πακέτου.

Έτσι, επιτρέπουν στις ξένες εταιρείες να επεκτείνουν την παρουσία τους στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, παρόλο που η πλειοψηφία στον έλεγχο των κοινοπραξιών θα παραμείνει στους Ινδούς. Με μια πρώτη εκτίμηση, η άμεση ασφαλιστική της ανάγκη μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα US $50 δισ.

Την αρχή κάνει η Housing Development Finance Corp. η τράπεζα που κατέχει τα περισσότερα ενυπόθηκα δάνεια της χώρας, η οποία θα συνεργαστεί με την Βρετανική Standard Life plc προσφέροντας το 10 τοις εκατό των μετοχών της.

Την είδηση έδωσε η ίδια η HDFC σε δελτίο τύπου την περασμένη εβδομάδα . Το ποσοστό αποτιμάται σε 20 δισ. ρουπίες, δηλαδή σε US $ 301 εκ. ασφαλιστικής αγοράς.

Περισσότερες από 7 μεγάλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, βρίσκονται καθ΄οδόν για να επενδύσουν στην Ινδία τα επόμενα χρόνια, όπως επεσήμανε ο Prithvi Haldea, Πρόεδρος της Prime Database στο Νέο Δελχί.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ινδία: Πρόκληση για τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις η αγορά των US δισ.! https://www.insurancedaily.gr/india-i-ipo-diisdyi-se-mia-agora-50-disekatommyrion/