Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Interasco: Κάνει απόβαση στη Βόρεια Ελλάδα με μοναδικό συνεργάτη τους Ασφαλιστές

Κάρολος Σαΐας

Έχοντας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα άκρως ανταγωνιστικό φάσμα υπηρεσιών στους κλάδους πυρός, αυτοκινήτου αλλά και υγείας η Interasco Ασφαλιστική εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα τα νέα της γραφεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η κίνηση της Εταιρείας για τα νέα γραφεία εντάσσεται μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό της να ενδυναμώσει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα και να ισχυροποιήσει περαιτέρω το δίκτυό της.

Με σκοπό διοίκηση και ασφαλιστές να βρεθούν από κοντά, να γνωριστούν καλύτερα αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις, η διοίκηση της Interasco αποφάσισε για το 2017 να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στη Θεσσαλονίκη παρουσία πολλών ανεξάρτητων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της πόλης.

Η πρωτοβουλία της αποδείχθηκε ανταποδοτική καθώς από νωρίς ο χώρος στο Electra Palace Hotel άρχισε να γεμίζει από ασφαλιστές και συνεργάτες, οι οποίοι παρευρέθησαν για να ενημερωθούν σχετικά με τα σχέδια της Εταιρείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο αρχισυντάκτης του insurancedaily.gr,  Νίκος Μωράκης, καθώς και πολλοί άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς, ανάμεσα τους οι κ.κ. Νταλιάννη, Ρ. Στέφου, Γ. Χατζηθεοδοσίου, Γ. Κόπτσης, Γ. Τράντος, Παλαιολόγος, Λούβαρης, Μ. Ροντογιάννης, Μυλωνά κ.ά.

 

interasco 2

Ο Θεόδωρος Ζαχαρόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing

Στην ομιλία του ο κ. Κάρολος Σαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος της Interasco δήλωσε μεταξύ άλλων:  

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τόσο τους Θεσσαλονικείς όσο και τους συνεργάτες μας από τις κοντινές περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, που επιλέξατε να είστε σήμερα εδώ μαζί μας. Όπως και λίγους πολύ καλούς φίλους από την Αθήνα, τόσο από το χώρο της διαμεσολάβησης όσο και από το χώρο του κλαδικού τύπου που είστε εδώ σήμερα μαζί μας. Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζετε. Η πατρίδα μου είναι η Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκα και στη Θεσσαλονίκη έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Η Θεσσαλονίκη είναι η πατρίδα των παππούδων μου, των προπάππων μου και η οικογένειά μου έχει βαθιές ρίζες πάρα πολλούς αιώνες.

Εκτός αυτού, η οικογένειά μου ξεκίνησε την παρουσία της στο χώρο της ασφαλιστικής Βιομηχανίας από την Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σας πως λοιπόν μια μικρή ιστορία. Όλοι σας έχετε ακούσει, τουλάχιστον οι Θεσσαλονικείς σίγουρα, για τη μεγάλη πυρκαγιά που υπήρξε στις 18 Αυγούστου του 1917, στις 15:00 το μεσημέρι, που καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Ο παππούς μου και ο προπάππους μου, αντιπροσώπευαν εκείνη την εποχή – πριν 100 χρόνια δηλαδή – στη βόρεια Ελλάδα την North British Mercantile, η οποία στην πορεία μετεξελίχθηκε στην Commercial Union. Επειδή λοιπόν ασφαλίζαμε ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων της πόλης αποζημιώσαμε το αστρονομικό ποσό για εκείνη την εποχή των 1,2 εκατ. χρυσών λιρών.

Ας επανέλθουμε όμως στη σύγχρονη εποχή. Σήμερα θα ήθελα να δώσω έναν αισιόδοξο τόνο. Η οικονομία στη χώρα μας δεν πάει καλά, και προσωπικά πιστεύω ότι θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός μέχρι τα πράγματα να ξαναμπούν σε σωστή ροή.

Πιστεύω όμως, ότι η ανάκαμψη στην Ελληνική Ασφαλιστική Βιομηχανία έρχεται και οι ευκαιρίες που θα εμφανιστούν μπροστά μας θα είναι πάρα πολλές. Ένα πρώτο μικρό δείγμα είναι η ανάκαμψη που είχαμε στον τζίρο των Ασφαλιστικών Εταιρειών το 2016. Αλλά πέραν αυτού πιστεύω ότι υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες μπροστά μας. Και θα αριθμήσω μερικές από αυτές.

Πρώτον γνωρίζουμε όλοι την αδυναμία που έχει το κράτος μας να υποστηρίξει κοινωνικές παροχές, τόσο του συστήματος υγείας, όσο και τους συστήματος συντάξεων. Γνωρίζουμε όλοι μας την αδυναμία του κράτους να υποστηρίξει – το αντεύχομαι – μεγάλες φυσικές καταστροφές. Τρεις τομείς που είναι βέβαια ότι σε μερικά χρόνια η δραστηριότητα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών θα επικεντρωθεί.

Η Interasco έχει έναν πάρα πολύ ισχυρό μέτοχο, την Harel, η οποία έχει assets under management 37 δις ευρώ και μια καθαρή θέση της τάξεως του 1 δισ. ευρώ. Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το δυνατότερο περιουσιακό μας στοιχείο είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Έχουμε στελέχη στην ομάδα μας που πάνω απ’όλα είναι καλοί άνθρωποι. Είναι άρτια εκπαιδευμένοι και πρόθυμοι να καθίσουν μαζί σας και να λύσουν κάθε σας πρόβλημα. Και νομίζω αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες οι οποίες έχουν υποκαταστήματα εδώ στην βόρειο Ελλάδα”.

interasco 4

Ο Πάνος Τριανταφύλλου, Επικεφαλής και Υπεύθυνος του νέου υποκαταστήματος

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο επικεφαλής και υπεύθυνος του νέου υποκαταστήματος, Πάνος Τριανταφύλλου, μέσω του οποίου η εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει εργασίες και να διευρύνει τις συνεργασίες της δίνοντας πάντα έμφαση στη δημιουργία σχέσεων ουσίας μεταξύ των στελεχών της και των συνεργατών της. Το μήνυμα που μεταδόθηκε στην εκδήλωση των εγκαινίων είναι ότι η εταιρεία τηρεί διαύλους και πόρτες ανοιχτές για τους επαγγελματίες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη της.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Interasco: Κάνει απόβαση στη Βόρεια Ελλάδα με μοναδικό συνεργάτη τους Ασφαλιστές! https://www.insurancedaily.gr/interasco-kani-apovasi-stin-voria-ellada-me-monadiko-synergati-to-paradosiako-diktyo/