Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κ. Κυρανάκης: Δεν είναι εφικτό να χρεοκοπήσει ασφαλιστική εταιρεία


Στο νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα αφορά όσους μπουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια και την ελεύθερη επιλογή για τους νέους εργαζόμενους όσον αφορά την ασφάλισή τους στο δημόσιο ή σε ιδιωτική εταιρεία αναφέρθηκε ο κ. Κ. Κυρανάκης, κυβερνητικός βουλευτής στην εκπομπή “η Επόμενη Ημέρα” της ΕΡΤ.

Όπως επισήμανε με δεδομένο το Κανονιστικό πλαίσιο της Solvency II που προβλέπει αυστηρούς κανόνες για τις ασφαλιστικές εταιρείες. “ Πριν καν υπάρξει η υπόνοια εκτροχιασμού γίνεται ο έλεγχος και σταματάει. Δεν είναι εφικτό να χρεοκοπήσει μία ασφαλιστική εταιρεία”.

Μιλώντας σχετικά με το νέο ασφαλιστικό ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι σήμερα “για να πληρωθεί μία σύνταξη των 800 ευρώ εργάζονται οκτώ νέα παιδιά με βασικό μισθό. Θέλουμε σταδιακά για τους νέους εργαζομένους που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά την εφαρμογή του νέου νόμου να έχουν μια ελάχιστη εισφορά υπέρ του δημοσίου που θα αφορά μία ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη και εν συνεχεία να χτίζουν οι ίδιοι ελεύθερα τη σύνταξη τους κεφαλοποιητικά. Το σύστημα θα αφορά και τις κύριες συντάξεις. Ο εργαζόμενος θα μπορεί ελεύθερα να επιλέξει εάν θέλει να πάει σε δημόσιο ταμείο ή σε μία ιδιωτική εταιρεία”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν “βγαίνει αυτό το σύστημα” απάντησε «Φυσικά και βγαίνει, αν γίνει για τους νέους εργαζομένους. Αν γίνει για όλους προφανώς δεν βγαίνει γιαυτό και θα γίνει για τα παιδιά που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Επειδή οι γενιές προχωρούν σταδιακά θα εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, ώστε να ξέρει ο ασφαλισμένος πόσα χρήματα έχει χτίσει για τον εαυτό του».

Σχολιάζοντας ο κ. Γ. Kατρούγκαλος, πρώην υπουργός Εργασίας, επισήμανε ότι “είναι καλό να ακούσει ο κόσμος ότι αυτό δεν αφορά μόνο τις επικουρικές αλλά και τις κύριες συντάξεις. Ο βασικός κίνδυνος αυτού του συστήματος, που είναι σύστημα Πινοσέτ, είναι να πέσει έξω η ασφαλιστική εταιρεία όπως έγινε με την Enron“. και απαντώντας ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι εδώ είναι Ευρώπη και υπάρχει η Solvency II.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Νίκος

    Jul 20, 2019 at 1:16 PM

    Ας διαβάσει τότε το άρθρο της I.D.

    “Με χρέη άνω των 900 εκατ. φέσωσαν το δημόσιο ασφαλιστικές που έκλεισαν”

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κ. Κυρανάκης: Δεν είναι εφικτό να χρεοκοπήσει ασφαλιστική εταιρεία! https://www.insurancedaily.gr/k-kyranakis-den-einai-efikto-na-chreoko/