Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κ. Νάστος: Το τέλος του δόκιμου ασφαλιστή απομάκρυνε τους νέους από το επάγγελμα


Για τα προβλήματα της ασφαλιστικής αγοράς της Λάρισας – στο πλαίσιο του ρεπορτάζ “Επαρχία Αγάπη μου” – αλλά και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από την οικονομική κρίση μιλά ο Κωνσταντίνος Νάστος, συνεργάτης της Ευρωπαικής Πίστης στην περιοχή. Όπως αναφέρει η κατάργηση του θεσμού του δόκιμου ασφαλιστή οδήγησε στην απομάκρυνση των νέων από το επάγγελμα καθώς πλέον απαιτείται οι νέοι επαγγελματίες να εγγράφονται σε ασφαλιστικό ταμείο και να καλύπτουν έξοδα που ενδεχομένως να μην μπορούν να βγάλουν εξ αρχής.

Συνέντευξη Κωσταντίνος Νάστος 

Ανήκετε στο Agency της Ευρωπαϊκής Πίστης. Οι πελάτες σας ή οι εν δυνάμει πελάτες σας γνωρίζουν την αξιοπιστία και το κύρος της Ευρωπαϊκής Πίστης;

Η εταιρία ιδρύθηκε πριν ακριβώς 39 χρόνια. Είχαμε γενέθλια την 1η Νοεμβρίου. Μια ομάδα νέων ασφαλιστών τότε με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο κάνανε ένα ξεκίνημα που όχι μόνο απέδωσε αλλά δημιούργησε μια από τις πλέον σημαντικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Ελλάδα και μάλιστα Ελληνική. Θυμίζω ότι η συμμετοχή ξένων κεφαλαίων φτάνει μόνο στο 15%.  Αυτό της European Bank for Reconstruction and Development που αντικατέστησε το 2015 την Τράπεζα Πειραιώς που ήταν μέχρι τότε στο μετοχικό κεφάλαιο μας.
Είναι μια Εταιρία συνεχώς αναπτυσσόμενη, πολυβραβευμένη, η μοναδική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, με συνεχώς αυξανόμενη τόσο τη θέση της στην αγορά όσο και τα κεφάλαιά της και την κερδοφορία της που στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Σημαντικό σημείο επίσης είναι και ο μηδενικός δανεισμός της. Εξ άλλου αυτό αποδεικνύεται από τους 5.000 συνεργάτες που εμπιστεύονται την Εταιρία και τοποθετούν τα χαρτοφυλάκια τους αλλά και από τους πολύ πάνω από 500.000 ευχαριστημένους πελάτες της. Ο κόσμος γνωρίζει την Εταιρεία και την εμπιστεύεται απόλυτα γιατί πάντα όταν χρειάστηκε να αποζημιωθεί ήταν δίπλα τους άμεσα και καταλυτικά. Σήμερα είμαστε μέσα στην πρώτη δεκάδα των Ασφαλιστικών που εργάζονται στην Ελλάδα και η θέση μας διαρκώς βελτιώνεται ανταγωνιζόμενη με ίσους όρους μεγάλες πολυεθνικές. Σημειώστε ότι στην πρώτη αυτή δεκάδα υπάρχουν 8 πολυεθνικές και 2 μόνο Ελληνικές Ασφαλιστικές εκ των οποίων μία είναι η Ευρωπαϊκή Πίστη.
Εδώ λοιπόν πρέπει να τονίσω ότι και ο Ελληνικός λαός οφείλει να στηρίξει τις Ελληνικές Εταιρείες δίνοντάς τους ακόμη υψηλότερη θέση στην ασφαλιστική αγορά.

Πόσα χρόνια διατηρεί η Ευρωπαϊκή Πίστη γραφείο στο Νομό σας; Εσείς από πότε συνεργάζεστε με την Εταιρεία; Μιλήστε μας λίγο για την πορεία σας.

Σχεδόν από την αρχή της ιδρύσεώς της δημιούργησε γραφεία στη Λάρισα και την υπόλοιπη Θεσσαλία με μια συνεχώς ανοδική πορεία. Εγώ προσωπικά άρχισα συνεργασία το 2009 που συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα που διευθύνω ένα από τα Υποκαταστήματα. Τα 7 αυτά χρόνια αισθάνομαι ιδιαίτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι προσφέρω στους συνεργάτες μου και τους πελάτες αυτό ακριβώς που χρειάζονται. Προσωπικά σπούδασα Μαθηματικά και έχω Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησα εντελώς τυχαία την ενασχόλησή μου με τον ασφαλιστικό τομέα στα τελη του 1980 και ομολογώ ότι δεν θα άλλαζα με τίποτε όλα όσα έζησα επαγγελματικά. Οφείλω να τονίσω ότι στα 35 χρόνια της καριέρας μου και έχοντας περάσει από 3 ακόμη εταιρείες πριν έλθω στην Ευρωπαική  Πίστη. Τελικά εδώ βρήκα όλα όσα ζητούσα και είμαι πολύ σίγουρος για το μέλλον. Σκοπεύω να βρίσκομαι για αρκετά ακόμη χρόνια στην πρώτη γραμμή.

Το συγκεκριμένο γραφείο στρατολογεί νέους ασφαλιστές; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε προκειμένου ένας νέος από τη Λάρισα να γίνει Ασφαλιστής της Ευρωπαϊκής Πίστης;

Σήμερα πλεον δεν είναι εύκολο να κάνει ένας νέος καριέρα στη ασφαλιστική αγορά. Η κατάργηση του θεσμού του δόκιμου ασφαλιστή που έδινε την ευχέρεια σε κάποιον να δοκιμαστεί πριν οριστικοποιήσει την απόφασή του ήταν καθοριστική! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολύ νέοι να απομακρυθούν από το επάγγελμα.

Για να ξεκινήσει κάποιος ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος απαιτείται η άμεση εγγραφή του σε ασφαλιστικό ταμείο που συνεπάγεται έξοδα τα οποία πιθανόν δεν θα βγάζει τους πρώτους μήνες της ενασχόλησης του. Παράλληλα η άσχημη οικονομική κατάσταση του κόσμου μαζί με τον έντονο ανταγωνισμό έχει ωθήσει τις εταιρίες σε συνεχή μείωση του κόστους των συμβολαίων με αποτέλεσμα τη μείωση των αμοιβών των Ασφαλιστών, δημιουργώντας ένα μελανό τοπίο για τον νέο που θέλει να ασχοληθεί.

Ωστόσο υπάρχουν πάντα ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν. Η εταιρία μας βοηθά από την πρώτη στγμή στον τομέα αυτό. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση Συνεργατών, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους μας. Μέσα από συγκεκριμένο πλάνο ενημέρωσης υποψηφίων συνεργατών για τα οφέλη μιας πιθανής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Πίστη, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μας εμπιστευθούν και να συνεργαστούν μαζί μας αρκετοί συνάδελφοι. Το εκπαιδευτικό μας κέντρο διοργανώνει συνεχώς σεμινάρια εκπαίδευσης, προκειμένου να είναι επιτυχής η συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης της άδειας, και εκ παραλλήλου άλλα σεμινάρια και δη ηλεκτρονικά για την επανεκπαίδευση κατ έτος και απόκτηση των σχετικών βεβαιωτικών. Επίσης διεξάγουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια Προϊόντων, Τεχνικών πωλήσεων και ανάπτυξης πελατολογίου και Μηχανογραφικού Συστήματος. Στη συνέχεια υπάρχει μια αμέριστη συμπαράσταση από τη μεριά μου ώστε οι νέοι αλλά και οι παλιοί ασφαλιστές μας να έχουν την πλήρη υποστήριξη και service όπου χρειαστεί ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα το έργο τους.

Μιλήστε μας λίγο για το χαρτοφυλάκιο του γραφείου σας. Αποτελείται περισσότερο από ομαδικά συμβόλαια, αποταμιευτικά συμβόλαια, συμβόλαια υγείας ή ένα κράμα όλων των παραπάνω;

Η Ευρωπαϊκή Πίστη δίνει σε όλους μια μεγάλη γκάμα προϊόνων που μπορούμε να πουλήσουμε. Το γραφείο μου ασχολείται με πάσης φύσεως ασφαλιστικά προγράμματα με ιδιαίτερη έμφαση στις ασφαλίσεις περιουσίας, μεταφορών, ζωής και ατυχημάτων αλλά και όλους τους άλλου κλάδους. Διαθέτουμε προγράμματα μοναδικά στην αγορά αλλά και προγράμματα ιδιαίτερα μελετημένα που προαρμόζονται στις απαιτήσεις του πελάτη όπως:

  • Ο Ασφαλιστικός Γονέας, που προσφέρεται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Πίστη και είναι ένα πρόγραμμα χωρίς κόστος για όλους τους Έλληνες, άμεσα συνδεδεμένο με την πιο συνηθισμένη πράξη, τις καθημερινές μας αγορές.
  • Το Ιδιωτικό Σύστημα Συνταξιοδότησης, ένα σύγχρονο πρόγραμμα αποταμίευσης, ένα ευέλικτο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που προσφέρει εγγυημένη απόδοση και δυνατότητα πρόσθετου επενδυτικού κέρδους.
  • Το Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας, όπου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις παροχές που επιθυμεί, βάσει των προσωπικών του αναγκών και των οικονομικών του δυνατοτήτων. Έχει την ελευθερία να επιλέξει τον Γιατρό, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, τη θέση νοσηλείας και τις υπόλοιπες παροχές του συστήματος. Ιδιαίτερα σημαντικό ότι διατηρούμε ακόμη την ισοβιότητα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πράγμα που οι περισσότερες εταιρείες έχουν σταματήσει να το προσφέρουν.
  • Με το σύστημα ολοκληρωμένης προστασίας οικογένειας “Family Care” η Ευρωπαϊκή Πίστη εξασφαλίζει την επιβίωση της οικογένειάς σας για όσα χρόνια θέλετε, με το μηνιαίο εισόδημα που εσείς θέλετε, με ελάχιστο κόστος. Το “Family care” προσφέρεται επίσης μόνο από την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Τέλος η προσωπική μου ειδίκευση στην ασφάλιση βιομηχανικών κινδύνων και στις τεχνικές ασφαλίσεις και ασφαλίσεις μεταφορών σε συνδυασμό με όλους τους άλλους κλάδους ασφάλισης έχουμε δημιουργήσει ένα αξιόλογο μικτό χαρτοφυλάκιο.

Το αυτοκίνητο τι ποσοστό καταλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό σας;
Το αυτοκίνητο είναι η βάση εργασίας κάθε γραφείου. Κυρίως με την καταβαράθρωση των παραγωγικών επιχειρήσεων στη χώρα όπου χάθηκαν μεγάλα συμβόλαια ασφάλισης περιουσίας και μεταφορών που ιδιαίτερα στην επαρχία είναι πλέον δυσεύρετα, ο κλάδος αυτοκινήτων μας στηρίζει παραγωγικά. Στο δικό μου γραφείο καταλαμβάνει περίπου το 60% του χαρτοφυλακίου μου.

Ποια είναι η κατάσταση της αγοράς στην οποία δραστηριοποιήστε; Υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης;

Δυστυχώς οι αντιξοότητες της σημερινής αγοράς είναι πολλές και δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στο έργο μας. Αναφέρω μερικές:
Η πτώση του οικονομικού επιπέδου αναγκάζει τον πελάτη να περιορίζεται στις απολύτως απαραίτητες ασφάλειες ελαχιστοποιώντας όσο το δυνατόν το κόστος.
Ο αθέμιτος ανταγωνισμός των τραπεζών που εκβιαστικά πωλούν ασφάλειες μέσα από τα καταστήματά τους παραβιάζοντας πολλές φορές τη σχετική νομοθεσία ακόμη.
Η αδιαφορία της Εποπτικής Αρχής να κυνηγήσει κάποιες εταιρίες που καταστρατηγούν κανόνες πώλησης με παραβίαση της νομοθεσίας του Solvency ΙΙ.
Οι ίδιοι οι ασφαλιστές βιώνουμε πόλεμο ακόμη και από την Πολιτεία. Έχουμε ένα επάγγελμα που δεν μπορούμε να κλέψουμε ούτε ένα ευρώ. Και όμως φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ με δυσβάσταχτο φόρο 29%, επιπλέον προκαταβολή φόρου 100%, έκτακτη εισφορά και το νέο μέτρο της υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών προς το ταμείο μας παρ’ότι η σύνταξη διαρκώς μειώνεται. Πολλοί συνάδελφοι είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Όμως ευκαιρίες ανάπτυξης υπάρχουν. Αρκεί ο κόσμος να εμπιστευτεί τον ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ του και όχι τις απρόσωπες ασφαλίσεις μέσω διαδικτύου. Να εμπιστευτεί τις σοβαρές και φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρίες. Νέα προγράμματα κυρίως στον τομέα Σύνταξη και Περίθαλψης παρουσιάζονται συνεχώς μια που τα κρατικά αντίστοιχά τους βαίνουν συνεχώς μειούμενα μέχρις ότου να εξαλειφθούν. Αγωνιζόμαστε διαρκώς να προσφέρουμε στον πολίτη την κάλυψη και προστασία που του στερεί το κράτος.

nastos_eyropaiki_pisti23

nastos_eyropaiki_pisti23

Τα γραφεία της Ευρωπαικής Πίστης στη Λάρισα με υπεύθυνο τον κ. Κωσταντίνο Νάστο

Ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για συμβόλαια υγείας απ’ ότι στο παρελθόν; Η Εταιρεία και σε συνέχεια εσείς διατηρείτε καλές σχέσεις με το ΙΑΣΩ; Υπάρχουν κι άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;

Είναι γεγονός ότι καθημερινά αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα προγράμματα υγείας. Ο κόσμος ρωτά να μάθει. Έστω και αν δεν έχουν πολλοί την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα πρόγραμμα το ενδιαφέρον όπως προείπα αυξάνει. Και επειδή τα προγράμματα σε όσο πιο νεαρή ηλικία γίνουν τόσο πιο δελεαστικά ασφάλιστρα έχουν θέλω να πω στους νέους να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ένα Πρόγραμμα Υγείας που θα τους εξασφαλίσει στο μέλλον τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τις όποιες αντιξοότητες. Εξ άλλου τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Πίστης όπως προανέφερα είναι ιδιαίτερα δελεαστικά στο θέμα της τιμής που δίνει έτσι τη δυνατότητα απόκτησης των.
Με το ΙΑΣΩ διατηρούμε τις καλύτερες των σχέσεων. Είναι ένα ολοκληρωμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα που διαρκώς βελτιώνεται για να προσφέρει την κάλυψη που θέλει ο Έλληνας. Προ τριμήνου μάλιστα έγινε μια ημερίδα των ασφαλιστών της Ευρωπαϊκής Πίστης που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλία, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου στη Λάρισα όπου ο Γεν. Διευθυντής μας παρουσίασε το όραμά των μετόχων για ένα Νοσοκομείο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες μονάδες αξιόλογες στην περιοχή. Η Ευρωπαϊκή Πίστη προσπαθεί συνεχώς να συμβληθεί μαζί τους ώστε να μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της αυτό που αποζητούν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κ. Νάστος: Το τέλος του δόκιμου ασφαλιστή απομάκρυνε τους νέους από το επάγγελμα! https://www.insurancedaily.gr/k-nastos-to-telos-tou-dokimou-asfalisti-apomakryne-tous-neous-apo-to-epangelma/