Κοινωνική Ασφάλιση

«Καμπανάκι» στα ασφαλιστικά έσοδα ενόψει 120 δόσεων

money

Μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει «Ανάσταση» στα έσοδα από εισφορές από τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε αναμένεται η ενεργοποίηση της σχεδιαζόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων, αλλά προς το παρόν οι εισπράξεις από εισφορές μάλλον πέφτουν.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για τον Γενάρη του 2019.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα έσοδα από τις κοινωνικές εισφορές των νοικοκυριών έπεσαν κατά 3% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Η μείωση αυτή δεν οφείλεται στις εργατικές εισφορές των μισθωτών, αλλά στις εισφορές των μη μισθωτών.
Και αυτό λόγω της αναμενόμενης της νέας ρύθμισης.

Με άλλα λόγια, πολλοί είναι οι επαγγελματίες και οι αγρότες, οι οποίοι, ίσως, αθέτησαν τις παλιές ρυθμίσεις τους ή ακόμα και τις τρέχουσες εισφορές, με τη σκέψη ότι θα τις εντάξουν στη μελλοντική ρύθμιση.

Ωστόσο, από το Υπ. Εργασίας, έχουν διαμηνύσει πως θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση, όποιος έχει πληρωμένες τις τρέχουσες εισφορές του Ιανουαρίου -Μαρτίου 2019.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
«Καμπανάκι» στα ασφαλιστικά έσοδα ενόψει 120 δόσεων! https://www.insurancedaily.gr/kabanaki-sta-asfalistika-esoda-enopsi-120-doseon/