ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Κι άλλο χτύπημα στους Lloyds με άρθρο πρώην εργαζόμενης

Evening Standard

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Lloyds έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για συμπεριφορές σεξιστικές αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Για αυτό και ο νέος CEO προανήγγειλε μέτρα και αυστηρότερη πολιτική. Το εν λόγω ζήτημα ανακίνησε και πάλι πριν μερικές μέρες η Sophie Jarvis, πρώην undewriter των Lloyds, η οποία δημοσίευσε ένα άρθρο της στην Evening Standard με τίτλο “Lloyd’s: Μία ασφαλιστική αγορά που το μόνο βέβαιο είναι οι ξεπερασμένες συμπεριφορές στις γυναίκες”. Όπως αναφέρει “για αιώνες ήταν μυστικό σε όλους…Την πρώτη μου μέρα στη δουλειά στα 19 σαν undewriter, μου είπαν ότι τα τακούνια, αρκετό make-up και φόρεμα ήταν υποχρεωτικά αν ήθελα να κάνω καριέρα. Μιά μέρα ένα μεσίτης μου είπε ότι οι γυναίκες είναι καλές μόνο για να καταναλώνουν τα χρήματα των αντρών και απάντησα και για να κάνουν undewriting στα συμβόλαια σας.

Τότε ο προιστάμενος μου με ενημέρωσε ότι αν δεν μου αρέσουν τα αστεία τότε δεν κάνω για τους Lloyds… Και ήταν μία από τις λίγες γυναίκες προιστάμενοι. Όταν η Inga Beale έγινε CEO πίστεψα ότι θα υπάρξει βελτίωση των συνθηκών. Και τελικά και αυτή αντικαταστάθηκε από έναν άντρα. Όχι μόνο ήταν γυναίκα αλλά και αμφιφυλόφιλη.

Πώς το δέχτηκαν; Όχι καλά. Σύντομα την αποκαλούσαν “σκουλήκι” και την περιφρονούσαν. Τώρα οι Lloyds προσπαθούν να περιορίσουν το αλκοόλ, αλλά οι πατριαρχικές συμπεριφορές δεν περιορίζονται με αυτό τον τρόπο. Και πάλι θα υπάρχουν άντρες που θα το βρίσκουν αποδεκτό να σχολιάζουν μία γυναίκα για την εμφάνισή της και να περοφρονούν έναν άντρα που παίρνει άδεια πατρότητας… Έμαθα φεύγοντας από τους Lloyds ότι δεν είναι φυσιολογικό να απόκαλείς κάποιον ομοφυλόφιλο επειδή φέρνει πακεταρισμένο μεσημεριανό ή να πρέπει να κάνεις μασονική χειραψία για να κλείσεις μια δουλεια ή να καθοδηγείς το HR να προσλάβει κάποιον με βάση την εμφάνιση.”


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 11 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κι άλλο χτύπημα στους Lloyds με άρθρο πρώην εργαζόμενης! https://www.insurancedaily.gr/ki-allo-chtypima-stoys-lloyds-me-arthro-proin/