Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κλείνει το deal της Εθνικής – Pimco & Berkshire Hathaway εισήλθαν στην Exin

Εθνική Ασφαλιστική

Ίσως και πριν το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανό να κλείσει η διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin. Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι εκπρόσωποι του fund έχουν ήδη καταθέσει στην ΤτΕ το σχετικό φάκελο, από τον οποίο, εξάλλου, προκύπτει και η είσοδος στο επενδυτικό σχήμα Exin της Pimco, καθώς και της Berkshire Hathaway του Warren Buffet, ενώ μένει να επιβεβαιωθεί και η συμμετοχή της EBRD.

του Πλάτωνα Τσούλου

Πηγές του ID αναφέρουν ότι, από την πλευρά της η Exin θεωρεί πως έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες υποβολής του φακέλου και πλέον αναμένει ενημέρωση από την ΤτΕ για το κατά πόσο θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινίσεις ή στοιχεία.

Κατά τις ίδιες πηγές φαίνεται ότι η ελεγκτική διαδικασία ήδη κινείται και βάσει και των τελευταίων εκτιμήσεων είναι πιθανό να ολοκληρωθεί ίσως και πριν το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε το επενδυτικό σχήμα να καταβάλλει το τίμημα των 718 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι μετά και τις τελευταίες ανακατατάξεις στη σύνθεση του επενδυτικού σχήματος της Exin με τη συμμετοχή των Pimco, και Berkshire Hathaway, φαίνεται ότι όλα παίρνουν το δρόμο τους, ώστε σε κάθε περίπτωση το deal να κλείσει πριν την εκπνοή του Μαρτίου, που είναι και η προθεσμία την οποία έχουν οι επενδυτές προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συμφωνία και να καταβάλλουν το τίμημα.

Σημειώνεται ότι, Pimco και Berkshire Hathaway με την είσοδό τους στην Exin καλύπτουν το κενό το οποίο φαίνεται ότι δημιουργήθηκε στο επενδυτικό σχήμα από τη συμμετοχή των J. Kalamos και J. Koudounis, οι οποίοι πλέον περιορίζουν τη σχέση τους με το fund. Όσο για τον M. Fairfield, αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε να διαχειριστεί στην Αθήνα το ζήτημα της καθυστέρησης με την υποβολή του φακέλου στην ΤτΕ, όπως και όλες τις σχετικές επαφές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κλείνει το deal της Εθνικής - Pimco & Berkshire Hathaway εισήλθαν στην Exin! https://www.insurancedaily.gr/klini-deal-tis-ethnikis-pimco-berkshire-hathaway-isilthan-stin-exin/