Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Κομισιόν: Οδικός χάρτης ενημέρωσης για την ασφάλιση νοικιασμένων οχημάτων


Μεγαλύτερη διαφάνεια για τον τρόπο και το κόστος ασφάλισης των προς ενοικίαση αυτοκινήτων επιβάλλει η Κομισιόν στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, έχοντας πρώτα έλθει σε διαβούλευση με τις ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών.

του Πλάτωνα Τσούλου

Η σχετική παρέμβαση, που προσεγγίζει συνολικά το ζήτημα του πως οι εταιρείες ενοικίασης οχημάτων παρουσιάζουν τους τιμοκαταλόγους και τις χρεώσεις τους, προβλέπει ειδικά για τα ζητήματα ασφάλισης τα εξής:

  • Να προσδιορίζεται επακριβώς το κόστος ασφάλισης του οχήματος.
  • Να αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια ποιες ζημιές καλύπτει απευθείας η σύμβαση ενοικίασης του οχήματος.
  • Να αναφέρονται με απόλυτη ακρίβεια οι τυχόν επιπλέον επιβαρύνσεις του καταναλωτή για θέματα ασφάλισης που περιλαμβάνονται στο βασικό συμβόλαιο ενοικίασης.
  • Να περιγράφονται με σαφήνεια οι καλύψεις που παρέχονται με πρόσθετη ασφάλιση την οποία θα θελήσει να έχει ο καταναλωτής, όπως οι τυχόν απαλλαγές, καθώς και το κόστος ασφάλισης.

Όλες οι προαναφερόμενες πληροφορίες θα πρέπει να παρέχονται από τις εταιρείες ενοικίασης οχημάτων με απόλυτη σαφήνεια πριν ο καταναλωτής προβεί στην ενοικίαση κάποιου οχήματος.

Κοινοτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με τις ανωτέρω αλλαγές στους τιμοκαταλόγους των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων ο κλάδος θα προσαρμοστεί πλήρως στα όσα προβλέπει σήμερα το κοινοτικό Δίκαιο σχετικά με την προστασία των καταναλωτών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κομισιόν: Οδικός χάρτης ενημέρωσης για την ασφάλιση νοικιασμένων οχημάτων! https://www.insurancedaily.gr/komision-odikos-chartis-enimerosis-gia-tin-asfalisi-nikiasmenon-ochimaton/