Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κούρεμα Χρέους σε δανειολήπτρια κατά 84%

money

Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας – Κρήτης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία θετική απόφαση και κούρεμα χρέους κατά 84% σε δανειολήπτρια, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.Συγκεκριμένα, δανειολήπτρια 60ετών , ξενοδοχοϋπάλληλος, άγαμη, έλαβε για την αγορά κατοικίας και για την κάλυψη προσωπικών της αναγκών στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια ύψους 220.000 ευρώ περίπου. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 το έτος 2012 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, έκανε δεκτή την αίτηση της για ρύθμιση των οφειλών της, προστατεύειτην κύρια και μοναδική κατοικία της και την υποχρεώνει να καταβάλει αρχικά για πέντε έτη ποσό 173 ευρώ συμμέτρως προς όλους τους πιστωτές της, και εν συνεχεία για 10 χρόνια ποσό 208 ευρώ για την διάσωση της κύριας κατοικίας της.

Επομένως, θα καταβάλεισυνολικά ποσό 35.360 ευρώ περίπου από το ποσό των 220.000 ευρώ τα οποία όφειλε κατά το χρόνο κατάθεσης της αίτησης της ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, ενώ για το υπόλοιπο ποσό θα απαλλαγεί.Επομένως η συνολική διαγραφή χρέους για τη συγκεκριμένη δανειολήπτρια ανήλθε στο 184.640 ευρώ, δηλαδή κούρεμα χρέους 84%!

Πηγή: Ένωση Καταναλωτών Κρήτης


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κούρεμα Χρέους σε δανειολήπτρια κατά 84%! https://www.insurancedaily.gr/koyrema-chreoys-se-daneioliptria-kata-84/