Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Λ. Φραγκιαδάκης: «Εξετάζουμε τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές για την Εθνική»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

«Πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του έτους. Εξετάζουμε όλες τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές για τη μεγιστοποίηση του οφέλους»,  ήταν η τοποθέτηση που έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του ομίλου (χρήση 2017), αναφερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin.

του Πλάτωνα Τσούλου

Με την αναφορά του αυτή έδωσε, έμμεσα, το στίγμα της κατάληξης που φαίνεται ότι είχαν οι, έως έναν βαθμό περιπετειώδεις, διαβουλεύσεις μεταξύ του μετόχου της Εθνικής Ασφαλιστικής και του αμερικανικού fund. Πάντως, επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα από την τράπεζα, τόσο για το deal αυτό καθεαυτό, όσο και για το τι προτίθεται να πράξει από εδώ και στο εξής ο όμιλος, δεδομένου ότι η προθεσμία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξέπνευσε σήμερα δίχως να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τράπεζας και Exin.

Ο κ. Φραγκιαδάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά τα μεγέθη της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ ερωτηθείς αν θα τη διατηρήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους απάντησε ότι «διαπραγματευτήκαμε στο παρελθόν να κρατήσουμε την ασφαλιστική στον όμιλο της Εθνικής, αυτό, όμως, απορρίφθηκε λόγω του επιβεβλημένου πλάνου αναδιάρθρωσης.

Βεβαίως διατηρούμε το 25% της Εθνικής Ασφαλιστικής» ανέφερε. Σημειώνεται ότι, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας με την Exin, η Εθνική εξετάζει μια σειρά από σενάρια για το τι τελικά θα πράξει σχετικά με τη μεγαλύτερη θυγατρική της. Ήδη η κινεζική Fosun έχει εκδηλώσει εκ νέου το ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική, ενώ ο μέτοχός της βλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, και το σενάριο εισαγωγής της θυγατρικής της στο Χρηματιστήριο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Λ. Φραγκιαδάκης: «Εξετάζουμε τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές για την Εθνική»! https://www.insurancedaily.gr/l-fragkiadakis-exetazoume-tis-diathesimes-stratigikes-epiloges-gia-tin-ethniki/