Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Λαμιώτης ασφαλιστής κατηγορείται για υπεξαίρεση 4 εκατ. ευρώ


του Νίκου Μωράκη & της Βίκυς Γερασίμου

Την αντίδραση όσων έχουν καταθέσει αγωγές προκαλεί η αναβολή εκδίκασης υποθέσεων του Λαμιώτη ασφαλιστή ΛΤ, που φέρεται να υπεξαίρεσε από δεκάδες θύματα ποσό που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασφαλιστής φέρεται να προωθούσε την περίοδο 2009-2011 μέσω του ασφαλιστικού γραφείου συγγενικού του προσώπου επενδυτικά προγράμματα από ασφαλιστικές εταιρείες με απόδοση 9-10%, χωρίς ωστόσο τα χρήματα αυτά να φτάνουν ποτέ σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι υφίστανται δύο καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του με ποινές φυλάκισης 10-20 ετών ο κατηγορούμενος εργάζεται και αμείβεται ως δημόσιος υπάλληλος, ενώ εναντίον του εκκρεμούν να δικαστούν πολλές υποθέσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την πλευρά των παθόντων έχει σταλεί εξώδικο στην αρμόδια υπηρεσία για να κινηθούν οι διαδικασίες επιβολής κυρώσεων. Πέρα από τα θύματα σε δίκη σαν πολιτική ενάγουσα παρίσταται και μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία.


Χτες είχαν οριστεί να εκδικαστούν στο εφετείο της Λαμίας 4 υποθέσεις με περίπου 16 ενάγοντες, οι οποίες και αναβλήθηκαν λόγω ασθενείας του συνηγόρου του κατηγορούμενου. Όπως αναφέρει ο κ. Νικόλαος Τσακτάνης, που εκπροσωπεί παθόντες “ Έχουν σχηματιστεί πολλές δικογραφίες και μάλιστα βαρύτατες. Οι κατηγορίες αφορούν υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης και το γεγονός ότι σε σχέση με την ποινική και υπαλληλική διαδικασία δεν έχει κινηθεί τίποτα οδηγεί σε εξαγρίωση τους παθόντες”.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Α. Γκαραβέλας

    Jun 21, 2019 at 11:53 AM

    Ο Ασφαλιστής ή ο Δημόσιος Υπάλληλος διώκεται?
    Γιατί απ’ όσο γνωρίζω αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί.
    Εάν ο Δημόσιος Υπάλληλος έκανε “σύσταση” στον συγγενή που είχε το Ασφαλιστικό Γραφείο, γιατί δεν διώκονται και οι δύο αφού τα χρήματα δεν πηγαίναν σε ασφαλιστικά προγράμματα?

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 11 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Λαμιώτης ασφαλιστής κατηγορείται για υπεξαίρεση 4 εκατ. ευρώ! https://www.insurancedaily.gr/lamiotis-asfalistis-katigoreitai-gi/