Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μετά τις εκλογές η απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική

Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τις εκλογές και σίγουρα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, ο μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής θα λάβει την τελική του απόφαση για την επόμενη… μέρα της μεγαλύτερης θυγατρικής της ΕΤΕ.

του Πλάτωνα Τσούλου

Τα ανωτέρω ανέφερε, μεταξύ άλλων, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς, κατά τη διάρκεια του teleconference που ακολούθησε της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2018 του τραπεζικού ομίλου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Π. Μυλώνας, στον όμιλο δόθηκε ικανός χρόνος για να κινηθεί στρατηγικά και ειδικότερα δύο χρόνια ώστε να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα προβεί στην πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Διευκρίνισε δε ότι οι εναλλακτικές τις οποίες εξετάζει η τράπεζα είναι δύο, αυτή του IPO, καθώς και της απευθείας πώλησης.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο βαθμό που τελικά η τράπεζα θα επιλέξει την πρώτη εναλλακτική, τότε το πιθανότερο είναι ότι προς πώληση θα διατεθεί ποσοστό μικρότερο του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σημειώνεται ότι, στα οικονομικά αποτελέσματα του 2018 τα οποία ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα αναφέρεται πως από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένει σημαντική τόνωση της κεφαλαιακής δύναμης του τραπεζικού ομίλου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μετά τις εκλογές η απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/meta-tis-ekloges-apofasi-gia-tin-ethniki-asfalistiki/