Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μια λαμπρή βραδιά για τον ΣΕΜΑ

ΣΕΜΑ

ΣΕΜΑ HIBAΟι εκδηλώσεις φέτος έχουν την τιμητική τους. Όπως όλα δείχνουν ο κόσμος φαίνεται πιο πρόθυμος από κάθε άλλη χρονιά να συμμετέχει σε αυτές.   

του Νίκου Μωράκη 

Οι λόγοι κατά τη δική μας άποψη δύο. Ο πρώτος είναι η ανάγκη ανταλλαγής απόψεων για τις εξελίξεις στην αγορά που απ’ ότι όλα δείχνουν θα είναι πολλές (ειδικά τους επόμενους 3 μήνες), και ο δεύτερος είναι η ανάγκη να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα που τους τελευταίους 8 μήνες, μας έχει δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο. Στην εκδήλωση του ΠΣΑΣ, όπως και στην εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ (μας πληροφόρησαν ότι φέτος έκαναν νέο ρεκόρ προσέλευσης καλεσμένων) το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και δεν απορήσαμε λοιπόν που και στην εκδήλωση του ΣΕΜΑ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Balux Prive, η συμμετοχή ήταν εξίσου εντυπωσιακή.

Μεσίτες της αγοράς μας μαζί με διευθυντικά στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και αντιπροσώπους των φορέων της διαμεσολάβησης είχαν την ευκαιρία να «τα πουν» για ακόμη μια φορά πριν «έρθει ο χειμώνας» και  βρεθούν με «τα κεφάλια μέσα». Μπορεί ο όρος «τα κεφάλια μέσα» να ακούγεται λίγο άκομψος αλλά δεν θα τον χρησιμοποιούσαμε αν δεν θέλαμε να τονίσουμε τον απότομο και άμεσο τρόπο προσαρμογής στην καθημερινότητα που θα υποστεί μερίδα της αγοράς μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές μελλοντικές απαιτήσεις που την απειλούν.

Τα μηνύματα που εισπράξαμε από την εκδήλωση πολλά. Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Γιώργος Καραβίας, κάλεσε τις Ασφαλιστικές Εταιρείες να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά με τη διαμεσολάβηση, να παραμερισθούν οι όποιες διαφορές και «κόντρες» έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και να κοιτάξουμε όλοι μαζί το συμφέρον της αγοράς που έχει ανάγκη από τη συσπείρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Μια συσπείρωση που θα αναζωπυρωθεί όταν το πολιτικό περιβάλλον της χώρας σταθεροποιηθεί με τον ΣΕΜΑ να είναι προπομπός αυτής της προσπάθειας.  Ο κ. Καραβίας ανακοίνωσε επίσης ότι στο κοντινό μέλλον ο ΣΕΜΑ θα διοργανώσει εξειδικευμένη εκδήλωση για τα μέλη του με θέμα το Solvency II και την ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής διαμεσολάβησης IMD όπως επίσης και την πρωτοβουλία να φέρουν πιο κοντά τα μέλη τους με τον ΣΕΒ κάνοντας ουσιαστικά ένα άνοιγμα προς την ευρύτερη αγορά με σκοπό να δημιουργήσουν κοινή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ της βιομηχανίας της χώρας και των υπηρεσιών που έχουν να προσφέρουν οι μεσίτες της αγοράς.

Από τη μεριά του, ο επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR), Nic De Maesschalck, ευχαρίστησε τον ΣΕΜΑ για την πρόσκληση, δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά για να  βγει από την κρίση και αναφέρθηκε επιγραμματικά στα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας που θα πρωταγωνιστήσουν τόσο στην εξέλιξη των Ασφαλιστικών Εταιρειών, όσο και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Τα βλέμματα όλων τώρα είναι στραμμένα στη 17η συνάντηση της Ύδρας που ξεκινά από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 με καλεσμένους αντασφαλιστές και μεσίτες απ’ όλη την Ευρώπη αλλά και αντιπροσώπους Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών φορέων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μια λαμπρή βραδιά για τον ΣΕΜΑ! https://www.insurancedaily.gr/mia-labri-vradia-gia-ton-sema/