Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Μικρό «ψαλίδι» στις αποζημιώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου

by Alex Suprun on Unsplash

Του Πλάτωνα Τσούλου

Στα 91 εκατ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ύψους των αποζημιώσεων που κατέβαλε το Επικουρικό Κεφάλαιο κατά τη χρήση του 2019. Πρόκειται για ποσό ελαφρώς χαμηλότερο των καταβολών που είχαν γίνει το 2018 και που σε αξία έφθασαν τα 104 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των αποζημιώσεων του 2019, τα 66 εκατ. ευρώ αφορούσαν στο ίδιο το προς αποζημίωση κεφάλαιο, τα 20 εκατ. ευρώ σε τόκους και τα 5 εκατ. ευρώ σε δικαστικές δαπάνες. Αντίστοιχα το 2018, γι΄ αυτό καθεαυτό το κεφάλαιο είχαν καταβληθεί 77 εκατ. ευρώ, για τόκους 22 εκατ. ευρώ και για δικαστικές δαπάνες 4 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 2019 το μέσο κόστος αποζημίωσης ανά φάκελο διαμορφώθηκε στα 18.658 ευρώ και ήταν υψηλότερο του 2018, οπότε οι αποζημιώσεις σε μέσο επίπεδο ανήλθαν σε 16.726 ευρώ ανά φάκελο.

Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που δείχνουν τη διάρθρωση των αποζημιώσεων βάσει δικαιούχων. Σύμφωνα με αυτά, το 2019 τα 61 εκατ. ευρώ, από τα 91 εκατ. ευρώ δόθηκαν συνολικά, αφορούσαν σε ζημιές από οδηγούς ασφαλισμένους σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, τα 24 εκατ. ευρώ είχαν να κάνουν με ζημιές που προκλήθηκαν από ανασφάλιστους οδηγούς και τα 6 εκατ. ευρώ με ζημιές από άγνωστους.

Αντίστοιχα, το 2018 από το σύνολο των 104 εκατ. ευρώ, τα 73 εκατ. ευρώ αφορούσαν ζημιές από οδηγούς ασφαλισμένους σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, τα 26 εκατ. ευρώ σε ζημιές που προκλήθηκαν από ανασφάλιστους οδηγούς και τα 5 εκατ. ευρώ σε ζημιές από άγνωστους


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μικρό «ψαλίδι» στις αποζημιώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου! https://www.insurancedaily.gr/mikro-psalidi-stis-apozimioseis-toy/