Κοινωνική Ασφάλιση

Μηταράκης: Κλειδί για τα «αναδρομικά» η εισπραξιμότητα των εισφορών

Ν. Μηταράκης

Στη σύνδεση μεταξύ της αύξησης των εσόδων από εισφορές με την δυνατότητα αποπληρωμής των αναδρομικών στους συνταξιούχους προχώρησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για οποιοδήποτε ποσό αφορά στα αναδρομικά».

Ωστόσο, επισήμανε πως «σε περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη πληρωμής μεγάλου ποσού, αυτό φυσικά αποτελεί ένα ζήτημα δημοσιονομικό, και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ενίσχυσης της είσπραξης των φετινών εισφορών καθώς και η ανάγκη βελτίωσης της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Εξήγησε, μάλιστα, πως «αυτήν τη στιγμή, έχουμε 35 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η βελτίωση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα μας βοηθήσει σημαντικά στην αποπληρωμή των οποιονδήποτε αναδρομικών», τόνισε ο Υφυπουργός.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μηταράκης: Κλειδί για τα «αναδρομικά» η εισπραξιμότητα των εισφορών! https://www.insurancedaily.gr/mitarakis-kleidi-gia-ta-anadromika/