Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ν. Παλάζης: Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες της MetLife στο νομό Σερρών


Συνεχίζουμε το Ασφαλιστικό Οδοιπορικό μας στο νομό Σερρών με συνεντεύξεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και διαμορφώνουν την τοπική ασφαλιστική αγορά. Ο Νίκος Παλάζης είναι ο άνθρωπος που “έχτισε” το γραφείο της MetLife στο νομό Σερρών. Στρατολόγησε, εκπαίδευσε, έφερε παραγωγή και ασχολήθηκε και με τα κοινά ιδρύοντας με άλλους ασφαλιστές τον τοπικό Ασφαλιστικό Σύλλογο Ασφαλιστών. Για το λόγο αυτόν τον επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε μαζί του.

Συνέντευξη Νίκος Παλάζης, Διευθυντής Υποκαταστήματος MetLife νομού Σερρών 

Από πότε εργάζεστε στον Ασφαλιστικό κλάδο; Ποια είναι η επαγγελματική σας πορεία; Συνδέεται με αυτή της MetLife στην πόλη; 

Πριν από 31 χρόνια, έχοντας αποκτήσει πτυχίο στα οικονομικά (ΑΣΟΕΕ) και στην Παιδαγωγική Ακαδημία, έλαβα μία απόφαση που καθόρισε τη ζωή μου. Έκρινα ότι δε μου ταιριάζει ο ρόλος του υπαλλήλου και αναζήτησα την καριέρα μέσα στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Μετά από έρευνα αγοράς, κατέληξα ότι η εταιρεία που καλύπτει τις προσδοκίες μου ήταν η τότε ALICO και νυν MetLife. Αν και στην πόλη μου υπήρχαν εδραιωμένες, ισχυρές παρουσίες, αρκετών ασφαλιστικών εταιρειών, η απόφασή μου για την συνεργασία με την εταιρεία μου, ήταν ακλόνητη.

Γρήγορα, αφού ξεκίνησα με ενθουσιασμό τις ασφάλειες ζωής, μετά από ένα χρόνο, η εταιρεία, μου ανέθεσε τα καθήκοντά της ανάπτυξης νέων συνεργατών και έτσι ιδρύθηκε το γραφείο Σερρών. Τα καθήκοντά του manager, μου πρόσθεσαν νέες ευθύνες αλλά το γραφείο έμελλε να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά γιατί στελεχώθηκε από ικανούς, νέους στο επάγγελμα συνεργάτες, που αναζητούσαν και αυτοί παρόμοια καριέρα. Τα κατοπινά χρόνια, το γραφείο Σερρών, κατέκτησε πολλές φορές, για πολλά έτη, πρωτιές σε όλα τα επίπεδα. Σε παραγωγή ζωής, Προσωπικών ατυχημάτων και υγείας, σε διατηρησιμότητα, αλλά και διακρίσεις σε ομαδικές ασφαλίσεις, πανελληνίως. Το κλίμα στο γραφείο και σήμερα είναι ιδανικό για όποιον ονειρεύεται να σταδιοδρομήσει σαν ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Διαφάνεια, ειλικρίνεια, υποστήριξη και επαγγελματισμός είναι οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία του γραφείου μας. Η πόλη των Σερρών αλλά και ο νομός γνωρίζει ότι οι συνεργάτες της MetLife είναι καλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες που μπορούν και προσφέρουν τις βέλτιστες λύσεις σε οποιαδήποτε ασφαλιστική ανάγκη. Αυτό, έχει κατακτηθεί.

Διαβάστε επίσης: AXA & MetLife έχουν τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο Ζωής στις Σέρρες

Πόσους συνεργάτες έχετε; Καλύπτουν κατά τη γνώμη σας τις ανάγκες των Σερραίων;  

Σήμερα, το δυναμικό του γραφείου της MetLife Σερρών, αποτελείται από 8 συνεργάτες που καλύπτουν όλο το φάσμα της ασφαλιστικής εμπειρίας και εξειδίκευσης. Υπάρχουν ασφαλιστικοί σύμβουλοι με πολύχρονη παρουσία, με πολύ μεγάλα χαρτοφυλάκια,τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές ασφαλίσεις αλλά και νέοι ασφαλιστές που δίνουν το δικό τους στίγμα και διεισδύουν σε νεότερες ηλικίες εκπαιδευμένοι με τα συστήματα και τις πρακτικές που καθορίζονται από τις νέες τάσεις της τεχνολογίας και μεθοδολογίας. Αυτή η αλληλεπίδραση παλαιότερων και νεότερων ασφαλιστών, γίνεται ευεργετική στη δημιουργία του κατάλληλου επαγγελματικού κλίματος που αντανακλά και στην εικόνα του γραφείου της MetLife στην τοπική κοινωνία. Οι ανάγκες όμως της αγοράς είναι τόσες και τέτοιες που επιβάλλει τη συνεχή αναζήτηση κατάλληλων συνεργατών που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο προφίλ ενός τόσο προκλητικού και απαιτητικού επαγγέλματος. Αυτό,στο χώρο ευθύνης μου, γίνεται μέσω της σύστασης των συνεργατών μου αλλά και επιλεγμένων πελατών και γνωριμιών μου, όπως και της προσωπικής παρατήρησης.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να στρατολογήσετε νέους Ασφαλιστικούς Συμβούλους; Υπάρχει ενδιαφέρον από τους νέους της Πόλης; 

Το επάγγελμα του ασφαλιστή, εκτιμώ ότι θα είναι ένα από τα πιο επίζηλα στο άμεσο μέλλον. Η θεαματική αναβάθμιση των προϋποθέσεων για την είσοδο αλλά και τη διατήρηση ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στο χώρο,θα κατατάσσει τον επαγγελματία αυτόν στους προσοντούχους που αμείβονται καλά και ανταγωνίζονται αποτελεσματικά άλλους, που καταγίνονται στην παροχή υπηρεσιών. Από την άλλη μεριά η επιταχυνόμενη διαδικασία ωρίμανσης της αγοράς, διαμορφώνει έναν νέου τύπου καταναλωτή ασφαλιστικών προϊόντων, που γνωρίζει τι θέλει, απαιτεί επαγγελματισμό και υψηλό επίπεδο service, αφού έχει πλέον στη διάθεσή  του εναλλακτικά δίκτυα διανομής.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της αγοράς τα συναντά κανείς και σε μια περιοχή της επαρχίας όπως οι Σέρρες. Εξακολουθεί βέβαια,να παρουσιάζει δυσκολίες η προσέλκυση νέων, ικανών στελεχών για να σταδιοδρομήσουν στο χώρο μας. Η πολυετής περίοδος της κρίσης επέδρασε στην παράταση της παραδοσιακής νοοτροπίας, ότι η εξαρτημένη σχέση εργασίας– μισθός– ,είναι η καλύτερη λύση στην ανεργία. Όμως αυτό, σιγά – σιγά αλλάζει.

Ο κ. Παλάζης μαζί με την ομάδα του, συνεργάτες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές της MetLife

Στο παρελθόν είχατε ασχοληθεί ενεργά με το Σύλλογο Ασφαλιστικών Συμβούλων στο Νομό σας. Σήμερα ποια είναι η υπάρχουσα κατάσταση; Ποια είναι η άποψή σας; 

Η βαθιά μου πίστη στην αξία της ασφάλισης και η συνεπακόλουθη εκτίμηση στην αξία των επαγγελματιών που την προωθούν, πολύ νωρίς με οδήγησε στην ενεργή ενασχόλησή μου για την ίδρυση( μαζί με άλλους συναδέλφους) και λειτουργία του Συλλόγου των Ασφαλιστικών Συμβούλων νομού Σερρών. Αφού το σωματείο αυτό ,διέγραψε μια σημαντική πορεία στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, συνενώθηκε μαζί με το σωματείο πρακτόρων που επίσης υπήρχε στην πόλη μας και έτσι εδώ και χρόνια υπάρχει ο ενιαίος πλέον Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Δύο κυρίως ευεργετικές επιδράσεις θα ήθελα να προβάλλω από την λειτουργία του συλλόγου μας. Πρώτα ,την ενίσχυση της συναδελφικότητας,την τόνωση του αισθήματος της κοινής τύχης και την ενίσχυση της φωνής της Σερραϊκής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε πανελλήνιο επίπεδο μέσα από τα κλαδικά μας όργανα. Δεύτερον η εμπέδωση στην τοπική κοινωνία της εικόνας και του κύρους αλλά και της αξιοπρέπειας μίας κατηγορίας επαγγελματιών, με υψηλές απαιτήσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε τώρα και με τις νέες διοικήσεις του συλλόγου.

Απευθύνεστε σε συγκεκριμένες οικονομικές τάξεις; Είστε ένας Νομός με υψηλά εισοδήματα σε σχέση με τις γύρω περιοχές. Αυτό πώς επηρεάζει την παραγωγή σας; 

Η ασφαλιστική βιομηχανία είναι συνεχώς σε εγρήγορση και παράγει νέα προϊόντα για να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας. Η MetLife, πρωταγωνίστρια στις ασφάλειες ζωής, διαμορφώνει αδιάλειπτα τις κατάλληλες λύσεις για να απαντά στις διογκούμενες ασφαλιστικές ανάγκες όλων των ανθρώπων, όλων των κατηγοριών. Ο νομός μας αν και και θεωρείται αγροτικός, διαθέτει σημαντικού βαθμού κατηγορίες υπαλλήλων, επαγγελματιών στην παροχή υπηρεσιών αλλά και τεχνιτών, εργατών και αυτοαπασχολούμενων. Εμείς φυσικά απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους με εργαλείο την επιστημονική θα έλεγα προσέγγιση που διαθέτουμε στην ανάλυση των ασφαλιστικών και επενδυτικών τους αναγκών. Η πόλη μας βέβαια δεν θα ήταν δυνατόν να αποφύγει το αποτύπωμα της μακροχρόνιας χρήσης αλλά εμείς ως επαγγελματίες επιχειρούμε και σε αυτές τις συνθήκες και διευρύνουμε τα επίπεδα της παραγωγής σε έναν μεγάλο και αξιοζήλευτο βαθμό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ν. Παλάζης: Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες της MetLife στο νομό Σερρών! https://www.insurancedaily.gr/n-palazis-o-anthropos-piso-apo-tis-epitychies-tis-metlife-sto-nomo-serron/