Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Νέο καμπανάκι για τον κλάδο Ασφάλισης οχημάτων


Άλλο ένα… καμπανάκι ήχησε με την αλλαγή του έτους για τον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Ιανουαρίου, τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων κινήθηκαν πτωτικά κατά 0,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία σε κάθε περίπτωση προβληματίζει την αγορά, ή έστω μέρος αυτής, δεδομένου ότι τα ασφάλιστρα έχουν από την αρχή της κρίσης ψαλιδιστεί κατά περίπου 40%, προκαλώντας μια σοβαρότατη «πληγή» στα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι «σε μια περίοδο που ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων δεν αυξάνεται περαιτέρω καθότι δεν διενεργούνται νέοι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα, που η συχνότητα των τροχαίων βαίνει ανοδική και το μέσο κόστος ζημιάς αρχίζει και πάλι να… τσιμπάει, το τελευταίο που θα ανέμενε κανείς θα ήταν τα ασφάλιστρα να καταγράψουν και νέα πτώση, σε μέσα επίπεδα».

Όπως τονίζουν «αν η καθοδική τάση δεν διακοπεί είναι πολύ πιθανό ο κλάδος να εισέλθει σε μια νέα περιπέτεια, που σε κάθε περίπτωση θα πλήξει το γενικότερο προφίλ του».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 20 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Νέο καμπανάκι για τον κλάδο Ασφάλισης οχημάτων! https://www.insurancedaily.gr/neo-kabanaki-gia-ton-klado-asfalisis-ochimaton/