Ειδήσεις

Νέο καινοτόμο e-learning μάθημα “IMO 2020 Sulphur Cap” από την SQLearn και την Prevention at Sea

IMO 2020 SULPHUR CAP,SQLEARN

Το “IMO 2020 Sulphur Cap” είναι ένα νέο πρωτοποριακό μάθημα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SQLearn σε συνεργασία με την Prevention at Sea (PAS), διαθέσιμο από τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Το μάθημα “IMO 2020 Sulphur Cap”αποτελεί σταθμό για το χώρο της ναυτιλίας, καθώς καλύπτει όλες τις πτυχές των νέων κανονισμών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) που θα εφαρμοστεί αυστηρώς από την 1η Ιανουαρίου 2020. Ο κανονισμός αυτός προβλέπει τη μείωση του διοξειδίου του θείου στο 0,5% από όλα ανεξαιρέτως τα πλοία που κινούνται εκτός των καθορισμένων περιοχών ελέγχου των εκπομπών του θείου, ενώ στις περιοχές ελέγχου θα παραμείνει στο 0,10%. Το τρέχον όριο περιεκτικότητας σε θείο είναι στα 3,5%, κάτι που καταδεικνύει ότι η μείωση αυτή θα είναι σημαντική για τα περισσότερα πλοία, τα οποία θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη νέα νομοθεσία.

Δεδομένου των εξελίξεων στο χώρο της ναυτιλίας, η SQLearn και η Prevention at Sea (PAS) δημιούργησαν ένα καινοτόμο μάθημα, προκειμένου να συμβάλλουν τόσο στην ουσιαστική ετοιμότητα και κατάρτιση των ναυτικών και του προσωπικού ξηράς, όσο και στην ομαλή μετάβαση στα νέα ναυτιλιακά δεδομένα παρέχοντας μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και εκπαιδευτικό υλικό βασισμένο στις επικείμενες αλλαγές που προβλέπονται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, το “IMO 2020 Sulphur Cap” δίνει έμφαση σε ένα εύρος θεματικών ενοτήτων που επηρεάζονται άμεσα από τη νέα νομοθεσία. Συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες που καλύπτονται είναι οι παρακάτω:

 • Air pollution from the shipping industry- Human health and environment – Quantitative assessment
 • MARPOL Annex VI – Regulations – Consequences – Example
 • Ship – specific Ship Implementation Plan – Risk Assessment and Management of Change (MoC)
 • Fuel Oil System Modifications – Storage System – Transfer, Filtration and Delivery System
 • METHODS FOR COMPLIANCE – Sulphur dioxide (SO2) Reduction – Low distillate fuel – 0.50% S “blended fuel”
 • Potential Safety Implications associated with the use of 2020 compliant fuels
 • ISO 8217:2017 Fuel Standard
 • Scrubbers – Sea water, Open loop – Fresh water, Closed loop – Consideration
 • Liquefied natural gas – Other alternative fuels
 • Procurement of Compliant Fuel Oil and availability of Fuel Oil Non
 • Bunkering
 • TECHNICAL GUIDANCE – Tank Cleaning – Considerations – Points to followed – Parameters to be considered – tips
 • Sampling – Location – Handling

Η SQLearn μαζί με την PAS έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες του ναυτιλιακού χώρου συνεργάζονται από κοινού με σκοπό τη δημιουργία μαθημάτων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης που συνδυάζουν υψηλά τεχνολογικά πρότυπα και την έγκυρη έρευνα. Το νέο μάθημα «IMO 2020 Sulphur Cap» έχει δημιουργηθεί για να εκπαιδεύσει τους ναυτικούς και το προσωπικό ξηράς με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους επικείμενους κανονισμούς που έχουν οριστεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Νέο καινοτόμο e-learning μάθημα “IMO 2020 Sulphur Cap” από την SQLearn και την Prevention at Sea! https://www.insurancedaily.gr/neo-kainotomo-e-learning-mathima-imo-2020-sulphur-cap-apo-tin-s/