Ασφαλιστικές Ειδήσεις

NN Hellas: Job Shadow Day με την εθελοντική υποστήριξη των στελεχών της

Η Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΝ Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου, πλαισιωμένη από τους μαθητές και τους εθελοντές του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, η ΝΝ Hellas πραγματοποίησε με επιτυχία την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη σκιά ενός Στελέχους» (“Job Shadow Day”), το οποίο βασίστηκε για μία ακόμη φορά στην εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί ως επαγγελματικός προσανατολισμός, έχοντας ως βασικό στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να διερευνήσουν δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Πιο συγκεκριμένα, 19 μαθητές Λυκείου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας, επισκέφθηκαν τα Κεντρικά Γραφεία της ΝΝ και είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν ένα στέλεχος στις συνήθεις εργασίες και συναντήσεις του μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, οι μαθητές ενημερώθηκαν συνολικά για τις δραστηριότητες της εταιρίας, έθεσαν ερωτήσεις στους εθελοντές και γνώρισαν από κοντά την Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΝΝ Hellas, κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου.

Η κ. Πολιτοπούλου δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή: «Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη που η ΝΝ αξιοποιεί την τεχνογνωσία της με στόχο τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και, ειδικότερα, των παιδιών. Η ανάγκη για επαγγελματικό προσανατολισμό της νέας γενιάς αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα μας. Ως μητέρα τριών παιδιών, η πρότασή μου στους νέους ανθρώπους είναι να αξιολογούν τις δεξιότητες και τις επιθυμίες τους, ώστε να εξασκήσουν το επάγγελμα της αρεσκείας τους. Δανείζομαι τη φράση του William Shakespeare «Ξέρουμε τι είμαστε, αλλά, δεν ξέρουμε τι θα μπορούσαμε να είμαστε».

Η ΝΝ Hellas συνεργάζεται με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece τα τελευταία 2 χρόνια, στηρίζοντας το «Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας» (“Social Innovation Relay”), ένα ετήσιο πρόγραμμα που ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα θέματα μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 10 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
NN Hellas: Job Shadow Day με την εθελοντική υποστήριξη των στελεχών της! https://www.insurancedaily.gr/nn-hellas-job-shadow-day-me-tin-ethelontiki-ypostirixi-ton-stelechon-tis/