Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O οίκος αξιολόγησης Fitch αναβαθμίζει την Generali!

Generali

GENERALI

Η Fitch με πρόσφατη αξιολόγηση του, αναβαθμίζει την βαθμολογία όλων τα ομολογιακών δανείων της Generali , επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «Α-» για τον Όμιλο και χαρακτηρίζει την προοπτική  του ως «σταθερή»  χάρη στη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας του. Ειδικότερα, ο οίκος αξιολογήσεων Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι η βαθμολογία των ομολογιακών δανείων (senior notes) της Generali αναβαθμίστηκε σε «A» από «ΒΒΒ +», ενώ αντιστοίχως αναβαθμίστηκαν και τα ομολογιακά μειωμένης εξασφάλισης από «ΒΒΒ» σε «ΒΒΒ+» και από «ΒΒΒ-» σε «ΒΒΒ». Την ίδια στιγμή, η αξιολόγηση από τον οίκο με βάση το IFS (Insurer Financial Strength) rating της Generali και των βασικών θυγατρικών της επιβεβαιώθηκε σε A-.

Ωστόσο όπως εξήγησε στην ανακοίνωση της η Fitch, η βαθμολογία του Ομίλου Generali αναβαθμίστηκε ουσιαστικά σε «Α», αλλά διατηρείται το «Α-» καθώς υπάρχει ο περιορισμός που θέτει η αξιολόγηση του Ιταλικού δημοσίου χρέους, το οποίο βαθμολογείται με ΒΒΒ+,  μία μονάδα χαμηλότερα από τη Generali.

Οι προοπτικές για τον όμιλο Generali είναι σταθερές, πρόσθεσε ο οίκος Fitch και εξήγησε ότι οι αξιολογήσεις αντανακλούν τη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης της Ομίλου, την προσδοκία ότι η απόδοση της λειτουργίας της Generali θα εξακολουθήσει να είναι ισχυρή και τέλος ότι θα συνεχισθεί η προσήλωση της διοίκησης στη διατήρηση της υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας και στη συνεχή μείωσης του χρέους.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες δείτε και την ανακοίνωση της Fitch.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
O οίκος αξιολόγησης Fitch αναβαθμίζει την Generali!! https://www.insurancedaily.gr/o-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-fitch-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-generali/