Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O Αριστερός Τραπεζίτης στο Τιμόνι της Alpha Bank


Alpha BankΜετά την παραίτηση του Γ. Κωστόπουλου όπως ανακοινώθηκε χθες τα ηνία στην Alpha Bank αναλαμβάνει ο Β. Ράπανος γνωστός στο εξωτερικό και ως ο «αριστερός τραπεζίτης». Πανεπιστημιακός, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και έχοντας αναλάβει πλειάδα πόστων στο δημόσιο τις προηγούμενες 10ετίες, χαρακτηρίζεται και από τη δράση του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Πήρε το πτυχίο του από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) το 1975, έκανε Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Lakehead (Καναδά) το 1977 και έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Queen΄s του Καναδά (1982). Στο παρελθόν υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ καθώς και ως Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ.

Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομική ανάλυση και Δημόσια Οικονομική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της φορολογίας, του ρόλου του κράτους στην οικονομία γενικότερα και τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Από το 2007 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Την περίοδο 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά ήταν η πρώτη επιλογή για Υπουργός Οικονομικών αλλά λόγοι υγείας άλλαξαν τον σχεδιασμό.

Μετά από δεκαετίας στο τιμόνι της τράπεζας ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος παραδίδει τη θέση του προέδρου (μη εκτελεστικού). Ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης παραμένει στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.

Σε επίσημη ανακοίνωση της η Alpha Bank αναφέρει “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, κατά την από 29.5.2014, συνεδρίασή του, εξέλεξε ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, για την υπολειπόμενη διάρκεια της θητείας του, τους κ.κ.: Βασίλειο Θ. Ράπανο σε αντικατάσταση του κ. Γιάννη Σ. Κωστοπούλου, Shahzad Shahbaz σε αντικατάσταση του κ. Αθανασίου Μ. Βερέμη, Ευθύμιο Ο. Βιδάλη σε αντικατάσταση του κ. Παύλου Γ. Καρακώστα και Ibrahim S. Dabdoub σε αντικατάσταση του κ. Γεωργίου Ε. Αγουρίδη. Περί της εκλογής των νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ενημερωθεί η αμέσως προσεχής Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Βασίλειος Θ. Ράπανος, Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι Γενικοί Διευθυντές, κ.κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Αρτέμης, Χ. Θεοδωρίδης και Γεώργιος Κ. Αρώνης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
O Αριστερός Τραπεζίτης στο Τιμόνι της Alpha Bank! https://www.insurancedaily.gr/o-aristeros-trapezitis-sto-timoni-tis-alpha-b/